Sublime Museum
© Martijn van Gelder

Weekly Sublime: Museum de Voorde, Poparts Festival, Cristina Branco en Baantjer Het Begin

Museum de Voorde – Zoetermeer

Dit weekend is er weer genoeg leuks te doen. Wat dacht je van een bezoek aan een museum? Nederland is er sinds deze week namelijk weer een rijker; Museum de Voorde in Zoetermeer.

Het is een museum wat de verschillen en overeenkomsten tussen mensen toont in de vorm van kunst. Of het nou je culturele achtergrond, interesses of generatieverschillen zijn; wij lijken meer op elkaar dan je denkt.

Premieretentoonstelling ’Dit Zijn Wij!‘ past precies in het DNA van dit nieuwe museum. De tentoonstelling neemt je namelijk mee door verschillende generaties en linkt deze aan elkaar met bijbehorende voorwerpen en gebeurtenissen, zoals de combinatie tussen Flippo’s uit de jaren negentig en de kredietcrisis van 2007.

Een interactieve tentoonstelling waar je letterlijk door de generaties heen wandelt; leerzaam en leuk voor jong en oud.

Wanneer
Museum de Voorde in Zoetermeer is vanaf deze week geopend. De tentoonstelling ‘Dit Zijn Wij!’ is nog het hele jaar te zien.

Poparts Festival – Theater Bellevue e.a. – Amsterdam

Dit weekend is er voor de tiende keer het Pop Arts Festival in Theater Bellevue, Theater De Krakeling en De Brakke Grond in Amsterdam. Het festival voor nieuw toonaangevend visueel theater. Visueel in de breedste zin van het woord.

Denk bijvoorbeeld aan videoprojecties in de voorstelling ‘Japanse Meisjes’ of aan een acrobatisch optreden waarbij er gegooid wordt met verf bij ‘Plock’.

Dit festival is een prachtig en belangrijk moment in de jaarlijkse toneelagenda en geeft met de toevoeging van visuele kunst een extra dimensie aan wat wij normaal in de theaters zien.

Wanneer
Het festival is nog t/m deze zondag te beleven gedurende de hele dag in o.a. Theater Bellevue in Amsterdam.

Cristina Branco – Paradiso Amsterdam & TivoliVredenburg

Ga op zondagavond eens naar een concert van een wel heel bijzondere zangeres. Zangeres Cristina Branco brengt dan namelijk de traditionele Portugese fado naar Nederland.

De fado van Branco is namelijk niet zomaar hét Portugese levenslied. Zij brengt het namelijk vernieuwend, inspirerend en in een modern jasje. Zo is overduidelijk de invloed van de Franse chansons, popmuziek en jazz te horen. Het is muziek die haar muziek zo eigen maakt. Een fijne mix van klanken van over heel de wereld samen met haar prachtige stem.

Wanneer
Deze zondag te zien in Paradiso Amsterdam, aanvang 14.00.

Film: Baantjer Het Begin met o.a. Waldemar Torenstra en Tygo Gernandt

We nemen je trouwens ook even graag mee naar de bios. Want rechercheur de Cock is terug en daarmee Baantjer. Ditmaal speelt het verhaal van de beroemde Amsterdamse rechercheur zich af in de jongere jaren, de tijd voor de bekende tv-serie.

Met niet zomaar een moord die hij met zijn kompaan Montijn moeten oplossen, maar een moord die leidt naar een mogelijke aanslag op de kroningsdag van prinses Beatrix. Spannend zoals altijd en een mooi tripje terug naar het Amsterdam van de jaren tachtig. Met in de hoofdrol Waldemar Torenstra als de Cock en Tygo Gernandt als Montijn.

Wanneer
Baantjer Het Begin is vanaf dit weekend te zien in bioscopen door heel het land.

Fijn weekend!

Laatst door jou bekeken