Sublime Festival

Weekly Sublime: Nationale Museumweek, Henry van Loon, Imagine Film Festival en Mike LeDonne

De Nationale Museumweek

400 musea, één week; deze week is het de Nationale Museumweek. De themaweek voor musea in heel Nederland.

Thema van dit jaar is 'Ons Echte Goud', waar het gaat over de pronkstukken uit de musea. Pronkstukken van ons culturele kapitaal. Met onder meer lezingen, colleges en workshops zijn er de hele week talloze manieren om meer te weten te komen over onze cultuur in heel het land.

Zo is er bijvoorbeeld de MuseumkaartMatch, waarmee verschillende museumkaarthouders aan elkaar gekoppeld worden om zo samen een museum te bezoeken, pop-up musea, waarin scholieren een eigen tentoonstelling samenstellen, en Museumkids, waarbij musea worden getest of deze 'kidsproof' zijn.Wanneer
De Nationale Museumweek loopt nog t/m dit weekend bij diverse musea bij jou in de buurt. Check de website voor meer info.

Henry van Loon – Onze Henry

Cabaretier Henry van Loon neemt je met zijn show ‘Onze Henry’ mee in zijn leven. Een achtbaan van grappen, ongemakkelijke situaties en momenten.
Een tocht door zijn leven als Brabander met harde grappen, ongemakkelijke situaties, kwetsbare momenten met het publiek of een ontroerend lied. Dit allemaal in verwarrende situaties zoals Henry het doet, Onze Henry dus.

Een fragment van een van zijn eerdere shows: Wanneer
Dit weekend in Theater Flint in Amerfoort en nog t/m mei te zien in diverse theaters door heel het land.

Imagine Film Festival – EYE Amsterdam

Dit weekend vindt voor de 35ste keer het Imagine Film Festival plaats, de plek voor liefhebbers van de fantasy film.

Naast de diverse nationale en internationale films die te zien zijn in dit genre is er een randprogrammering met o.a. talks, een horror late-night show en showcases rondom virtual reality. In elk van deze programma’s krijgt een ander aspect van de verbeelding een prominente plaats. Al met al dé plek voor de fantasy liefhebber dit weekend. Wanneer
Het Imagine Film Festival is dit weekend in EYE Filmmuseum in Amsterdam en loopt nog t/m zaterdag 20 april.

Mike Ledonne – Vincent Herring Quartet - Bimhuis

Voor de jazzliefhebber is er deze zondagavond de groove uit New York. Hammond-organist Mike LeDonne, die samenwerkte met onder meer Sonny Rollins en Dizzy Gillespie, is samen met saxofonist Vincent Herring te zien op het podium in Bimhuis in Amsterdam.
Verwacht een avond vol mooie soulclassics en pakkende jazznummers van jazzmuzikanten met een grootse status.
Wanneer
Aanstaande zondag 14 april in het Bimhuis in Amsterdam, voor meer info en tickets kijk je hier.

Genoeg te doen dit weekend, veel plezier alvast!

Laatst door jou bekeken