Wij zijn cultuur

Meld je aan voor een compleet en persoonlijk cultureel aanbod!

Maak een account

Kijktip

Kijktip Kijk nu Amazing Asia | Introdans

Amazing Asia | Introdans

Azië, het grootste, meest drukbevolkte en misschien ook wel meest fascinerende continent, vormt de inspiratiebron voor het nieuwe Introdans-programma AMAZING ASIA, met daarin o.a. het prachtige ballet In a reflective landscape.

Kijk nu

Nu populair

Film Familiefilm Documentaire
The Biggest Little Farm

The Biggest Little Farm

The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven. Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd… In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde. De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend. Regisseur: John Chester | Cast: John Chester, Molly Chester | Genre: Documentaire, Familiefilm | Land: Verenigde Staten | Taal: Engels | Ondertiteling: Nederlands | Jaar: 2018 | Lengte: 92 min Kijkwijzer: 9 jaar, Angst

Online Bekijk: The Biggest Little Farm
Theater dans
Amazing Asia | Introdans

Amazing Asia | Introdans

Azië, het grootste, meest drukbevolkte en misschien ook wel meest fascinerende continent, vormt de inspiratiebron voor het nieuwe Introdans-programma AMAZING ASIA, met daarin o.a. het prachtige ballet In a reflective landscape.

Online Bekijk: Amazing Asia | Introdans
Theater dans
Hofesh Shechter's 'Clowns' | Sismo

Hofesh Shechter's 'Clowns' | Sismo

Hofesh Shechter's Clowns is een dansfilm die een macabere komedie van moord en lust uitbeeld en vraagt hoe ver bereid zijn te gaan in de naam van entertainment. De film, geregisseerd, gechoreografeerd en gecomponeerd door Hofesh Shechter, combineert gedurfde, opwindende en tribale bewegingen door tien dansers met een filmische slagwerksoundtrack.

Online Bekijk: Hofesh Shechter's 'Clowns' | Sismo
Theater jeugd
Zoek | Kwatta

Zoek | Kwatta

Kwatta brengt het beste jeugdtheater naar je huiskamer met hun allereerste hoorspel voor kinderen. Of beter: luistertheater. Zoek is een sfeervol modern sprookje over verlies, vol rondslingerende wijsheden en bijzondere figuren.

Online Bekijk: Zoek | Kwatta
Theater theatre
Zeil

Zeil

'A storm called life.' Zeil is een solo voorstelling gemaakt door Cat Smits als co productie van PLAY Productions en Duda Paiva Company. Een jonge vrouw zeilt weg. Weg van haar overvolle leven, van regels, routines, politiek en zorgen. Met de boot als haar enige bezit vertrekt ze naar een weidse blauwe wereld vol schoonheid. Hier staat ze er alleen voor, met en tegen de elementen. De zee blijkt een machtige godin met onverwachte trekjes. Zal deze schipper ooit nog terugkomen? Zeil gaat over de ontsnapping aan jezelf en over de confrontatie met je sterfelijkheid, spijt en dromen wanneer die vlucht eenmaal in gang is gezet.

Online Bekijk: Zeil
Theater comedy Stand-up comedy
'Ik betreur de ophef' - Patrick Nederkoorn

'Ik betreur de ophef' - Patrick Nederkoorn

Het derde avondvullende programma van Patrick Nederkoorn (winnaar Annie M.G. Schmidtprijs 2018 en nominatie Neerlands Hoop 2017) gaat over liefde en politiek. Deze verhalenverteller pur sang gaat op zoek naar wat hem bezielde om ooit gemeenteraadslid te worden. Ik betreur de ophef is een even grappig als pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens.

Online Bekijk: 'Ik betreur de ophef' - Patrick Nederkoorn
Theater opera
Holland Opera | Don Giovanni

Holland Opera | Don Giovanni

Don Giovanni is een enorme verleider, duizenden vrouwen heeft hij op zijn beroemde lijst staan. Nooit is hij gehinderd door zijn geweten. Tot hij op een avond een moord pleegt...

Online Bekijk: Holland Opera | Don Giovanni
Theater opera
Holland Opera | Blauwbaard

Holland Opera | Blauwbaard

Blauwbaard is het bloedstollende verhaal van een mysterieuze man. Tijdens een feest rond zijn fort laat Blauwbaard zijn oog vallen op Judith.

Online Bekijk: Holland Opera | Blauwbaard
Film Familiefilm
Kapsalon Romy

Kapsalon Romy

De band tussen de 10-jarige Romy en haar strenge oma, kapster Stine, is broos, maar verandert ingrijpend als oma steeds vergeetachtiger wordt, in deze Gouden Kalveren-winnaar van Mischa Kamp.

Online Bekijk: Kapsalon Romy
Theater dans
Bastard!

Bastard!

Op zijn eigen onnavolgbare manier creëert Duda Paiva in Bastard! een magische wereld waarin dans en schuimrubberen poppen het verhaal vertellen van een verwarde kunstenaar die een uitweg zoekt in de puinhoop van het bestaan. Bastard! is een vrije bewerking van de satirische roman L’Arrache-coeur van de Franse schrijver en zanger Boris Vian.

Online Bekijk: Bastard!
Film Innergy Documentaire
Walk With Me

Walk With Me

Walk With Me is een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat. Deze wonderlijke documentaire wordt verteld door niemand minder dan de charismatische, Oscar-genomineerde Benedict Cumberbatch.

Online Bekijk: Walk With Me
Film Drama
System Crasher

System Crasher

De negenjarige Benni hunkert naar een warm en permanent thuis, maar door een jeugdtrauma is ze onhandelbaar. Haar laatste hoop is de jonge anti-agressiecoach Micha.

Online Bekijk: System Crasher
Film Drama
La Grande Bellezza

La Grande Bellezza

Oscarwinnaar La Grande Bellezza is Paolo Sorrentino's cinematografische ode aan Fellini's La Dolce Vita en de stad Rome. De film, inmiddels een klassieker, is betoverend, openhartig en ironisch tegelijk.

Online Bekijk: La Grande Bellezza
Theater opera jeugd
Holland Opera | Roodhapje

Holland Opera | Roodhapje

Roodkapje heeft nooit eerder een wolf ontmoet. De wolf praat zo mooi en ontroerend

Online Bekijk: Holland Opera | Roodhapje
Theater opera jeugd
Holland Opera | 4 Musketiers

Holland Opera | 4 Musketiers

Drie mannen (musketiers) met een machtig verleden en een grote onderlinge vriendschap.

Online Bekijk: Holland Opera | 4 Musketiers
Bekijk het hele aanbod

Nu op het blog

Filmfestival Cinekid omarmt livestreaming

Filmfestival Cinekid omarmt livestreaming

Tip voor de herfstvakantie: Cinekid, het grootste kinderfilmfestival van de wereld, presenteert van 7 t/m 23 oktober vanuit tien festivallocaties in Amsterdam, Haarlem, Groningen, Enschede, Nijmegen, Breda en Rotterdam dagelijks een live programma met een premièrefilm of serie.

Lees: Filmfestival Cinekid omarmt livestreaming
Patrick Nederkoorn: “Ik zit soms snotterend naar een debat te kijken”

Patrick Nederkoorn: “Ik zit soms snotterend naar een debat te kijken”

Van 19-jarig broekie in de gemeenteraad tot fractievoorzitter van D66 in Amersfoort tot cabaretier: Patrick Nederkoorn (35) verwerkte zijn politieke ervaringen in de voorstelling ‘Ik betreur de ophef’, die nu online te bekijken is. Naast een vlijmscherpe en grappige kritiek op de hedendaagse politiek is het ook een innemend pleidooi om uit te komen voor je fouten en ervan te leren. Zelf geeft hij het goede voorbeeld, door zijn vroegere zelf eens flink de maat te nemen. We interviewden hem over kwetsbaarheid, aanmodderen en hoe ontroerend de democratie kan zijn.

Lees: Patrick Nederkoorn: “Ik zit soms snotterend naar een debat te kijken”
Gerhard Richter: het ware verhaal achter Werk ohne Autor

Gerhard Richter: het ware verhaal achter Werk ohne Autor

Soms kijk je een film die zo’n ongelofelijke wending neemt dat je denkt “dit zou in het echt nooit gebeuren”. Tijdens het kijken van Werk ohne Autor zou je dat ook kunnen denken, maar de film is realistischer dan je denkt. De Duitse Oscarkandidaat uit 2018 is namelijk gebaseerd op gebeurtenissen uit het leven van de kunstenaar Gerhard Richter.

Lees: Gerhard Richter: het ware verhaal achter Werk ohne Autor
Het echte Rome in La Grande Bellezza

Het echte Rome in La Grande Bellezza

Jep is een knappe man en een onweerstaanbare verleider; een succesvol journalist die ooit een roman schreef die hem een literaire prijs en de reputatie van gefrustreerd schrijver opleverde. Nog altijd maakt hij deel uit van het mondaine leven in de stad Rome. Hij is er elke avond, op elk feestje.

Lees: Het echte Rome in La Grande Bellezza
7 levenslessen uit The Biggest Little Farm

7 levenslessen uit The Biggest Little Farm

Behalve de adembenemende natuurbeelden en muziek, het feelgoodgevoel en het klimaatoptimisme dat The Biggest Little Farm film biedt, kun je er ook enkele belangrijke en universele levenslessen uithalen.

Lees: 7 levenslessen uit The Biggest Little Farm
Jazz meets klassiek in uniek concert dat je thuis kunt bekijken

Jazz meets klassiek in uniek concert dat je thuis kunt bekijken

Lees: Jazz meets klassiek in uniek concert dat je thuis kunt bekijken
Omniversum, Rembrandthuis, Terras van de Nacht, Amsterdamse Bostheater

Omniversum, Rembrandthuis, Terras van de Nacht, Amsterdamse Bostheater

Lees: Omniversum, Rembrandthuis, Terras van de Nacht, Amsterdamse Bostheater
Roué Verveer steunt goede doel met Surinaamse show over Corona

Roué Verveer steunt goede doel met Surinaamse show over Corona

Cabaretier Roué Verveer gaat in juli en augustus touren met zijn nieuwe show Covid-A-Tori. Een deel van de opbrengsten van de Surinaams gesproken show gaan naar arme mensen in Suriname die het hardst getroffen zijn door de COVID-19-crisis.

Lees: Roué Verveer steunt goede doel met Surinaamse show over Corona
Bekijk alle blog artikelen
Sublime Weekendagenda

Sublime Weekendagenda

Met de wekelijkse cultuurtips

Bekijk de tips
Crowdfunding voor de creatieve sector

Crowdfunding voor de creatieve sector

Voordekunst is hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Help ook mee!

Vertel me meer!

Laatst door jou bekeken