Wij zijn cultuur

Meld je aan voor een compleet en persoonlijk cultureel aanbod!

Maak een account

Kijktip

Kijktip

Jazz Orchestra of the Concertgebouw meets Fuse

Jazz meets klassiek in deze unieke ontmoeting tussen twee Nederlandse superformaties: Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Fuse, opgenomen in Tivoli Vredenburg in 2019.

Kijk nu

Nu online te bekijken

Film Drama geschiedenis

Werk ohne Autor

Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar-winnende Das Leben der Anderen, tekent nu voor de regie van Werk ohne Autor – Never Look Away. Tom Schilling, Paula Beer en Sebastian Koch vertolken de hoofdrollen in dit indrukwekkende filmepos. Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als hij op de kunstacademie Elisabeth (Paula Beer) ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband. BEKIJKDETRAILER INFO Cast Paula Beer Sebastian Koch Tom Schilling Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck Genre Drama Land Duitsland Taal Duits Jaar 2018 Lengte 189 min adgts4

Online
Film Drama

La Grande Bellezza

Oscarwinnaar La Grande Bellezza is Paolo Sorrentino's cinematografische ode aan Fellini's La Dolce Vita en de stad Rome. De film, inmiddels een klassieker, is betoverend, openhartig en ironisch tegelijk.

Online
Film Drama

Carol

New York, begin jaren ’50. Therese Belivet (Rooney Mara) werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird (Cate Blanchett) ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk.

Online
Film Familiefilm Documentaire

The Biggest Little Farm

The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven. Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd… In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde. De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend. Regisseur: John Chester | Cast: John Chester, Molly Chester | Genre: Documentaire, Familiefilm | Land: Verenigde Staten | Taal: Engels | Ondertiteling: Nederlands | Jaar: 2018 | Lengte: 92 min Kijkwijzer: 9 jaar, Angst

Online
Film Drama

Das Leben der Anderen

In deze Oscarwinnaar krijgt een Stasi-agent de plicht om een succesvolle toneelschrijver (Sebastian Koch) en zijn geliefde af te luisteren. Maar hoe meer hij in hun leven wordt gezogen, hoe moeilijker hij het heeft om zijn afstandelijkheid te bewaren.

Online
Film Drama Boekverfilming

Die Wand

Naar het bekroonde boek van Marlen Haushofer. Een vrouw is op zichzelf aangewezen als ze zich opeens bevindt in een dal dat om mysterieuze oorzaken door een glazen wand van de rest van de wereld wordt afgescheiden.

Online
Film Drama

Lazzaro Felice

Op de grens van magie en realisme, temidden van zonovergoten Italiaanse tabaksvelden, speelt het moderne sprookje Lazzaro Felice van Alice Rohrwacher, geproduceerd door Martin Scorsese, zich af.

Online
Bekijk het hele aanbod

Nu op het blog

7 levenslessen uit The Biggest Little Farm

Jazz meets klassiek in uniek concert dat je thuis kunt bekijken

Omniversum, Rembrandthuis, Terras van de Nacht, Amsterdamse Bostheater

Roué Verveer steunt goede doel met Surinaamse show over Corona

Cabaretier Roué Verveer gaat in juli en augustus touren met zijn nieuwe show Covid-A-Tori. Een deel van de opbrengsten van de Surinaams gesproken show gaan naar arme mensen in Suriname die het hardst getroffen zijn door de COVID-19-crisis.

Zomerfestival Chassé Theater, 1,5 Meter concert Patronaat, Japanmuseum SieboldHuis, The Social Network

De kunst van onderhandelen, een unieke filmervaring, het Wereldmuseum, Effenaar

Bekijk alle blog artikelen

Sublime Weekendagenda

Met de wekelijkse cultuurtips

Bekijk de tips

Crowdfunding voor de creatieve sector

Voordekunst is hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Help ook mee!

Vertel me meer!

Laatst door jou bekeken