J'ai tué ma mère
Bekijk trailer

J'ai tué ma mère

96 min - Frans

Synopsis

Hubert Minel, een ontstuimige puber, haat zijn moeder. Hij walgt van haar ouderwetse truien, haar oubollige interieur en de broodkruimels in de hoeken van haar zeurende mond. Maar eigenlijk haat de rebellerende Hubert alles wat niet in zijn wereldbeeld past. Want wat zou hij graag de wijde wereld in trekken, of ten minste met zijn vriendje op kamers wonen. Maar hij is nog maar zestien jaar en moeder vindt hem daar te jong voor. Zijn ergenis groeit met de dag en lijkt over te gaan in een obsessie. Maar wanneer zijn moeder hem naar een internaat stuurt, voelt hij zich verraden.

 

Op het Festival International du Film Francophone van Namen ontving J’ai tué ma mère de Bayard d’or voor beste film, voor beste actrice (Anne Dorval), en voor beste debuut. In september ontving de twintigjarige Xavier Dolans film de Golden Puffin op het Internatinaal Filmfestival van Reykjavik, een prijs die wordt uitgereikt aan een regisseur ter beloning van zijn opmerkelijke eerste of tweede film.

 

Afgelopen mei nam J’ai tué ma mère een veelbelovende start van Dolans internationale carrière door 3 prijzen te winnen op de Quinzaine des réalisateurs op het Festival van Cannes. Dolan ontving er de Prix Art et Essai, die van la Société des auteurs et compositeurs dramatiques voor het scenario et de Prix Regards Jeunes, die ook wordt uitgereikt voor een eerste of tweede film.

 

J’ai tué ma mère ontving onlangs een Special Mention op het Bangkok Film Festival 2009 en de Best Canadian Feature Film Trophy op het Vancouver International Film Festival.

 

De film is door Canada genomineerd het land te representeren in de race naar Oscar voor beste buitenlandstalige film.

Lees verder

Details

Talen
Frans
Genre(s)
Drama, LGBTQIA+
Kijkwijzer
Cast
Anne Dorval, François Arnaud, Xavier Dolan
Regie
Xavier Dolan
Lengte
96 min

Heb je vragen?

Lees dan eerst de veelgestelde vragen. Kom je er nog niet uit? Neem dan contact met ons op.

Deel dit met je vrienden!

Bekijk "J'ai tué ma mère" nu op cultuurticket.nl voor maar €2,99

Huur "J'ai tué ma mère" nu 48 uur lang voor maar €2,99 en bekijk het vanuit je eigen huis!

Huur voor €2,99

Laatst door jou bekeken