Fuse & Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Bekijk trailer

Fuse & Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Synopsis

Jazz meets klassiek in deze unieke ontmoeting tussen twee Nederlandse superformaties: Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Fuse, opgenomen in Tivoli Vredenburg in 2019.

 

Tijdens dit optreden, gedirigeerd door Rob Horsting, voeren zij voor het eerst muziek uit van elkaars albums, respectievelijk Crossroads en Studio 2, met daarnaast composities van Béla Bartók, Brad Mehldau, Chick Corea en anderen.

 

Het prestigieuze Jazz Orchestra of the Concertgebouw staat internationaal bekend om hun ijzersterke ritmesectie en dito blazers waarmee ze de hele wereld over touren. Het orkest zet sinds 1999 bigbandmuziek op de kaart en won maar liefst twee Edison Awards.

 

Fuse (o.a. de huisband van Podium Witteman) is een modern strijkensemble dat bekendstaat om haar eigenwijze mix van klassiek, jazz en volksmuziek in een ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie. Met hun album Studio 2 won Fuse in 2019 de Edison Klassiek Publieksprijs.

 

De leden van Jazz Orchestra of the Concertgebouw zijn Marco Kegel, Jorg Kaaij, Simon Rigter, Sjoerd Dijkhuizen, Juan Martinez. Wim Both, Bart van de List, Ruud Breuls, Jan van Duikeren, Jan Oosting, Ilja Reijngoud, Pablo Martínez, Erik van Lier, Martijn van Iterson, Frans van Geest, Marcel Serierse, Miguel Rodriguez en Rob Horsting.

 

De leden van Fuse zijn Julia Philippens, Emma van der Schalie, Mascha van Nieuwkerk, Adriaan Breunis, Tobias Bijboer en Daniel van Dalen.

 

Sound engineering by Koert Berends. Video by John Heidema.

foto © Jelmer de Haas 

Lees verder

Details

Heb je vragen?

Lees dan eerst de veelgestelde vragen. Kom je er nog niet uit? Neem dan contact met ons op.

Deel dit met je vrienden!

Bekijk "Fuse & Jazz Orchestra of the Concertgebouw" nu op cultuurticket.nl voor maar €4,99

Huur "Fuse & Jazz Orchestra of the Concertgebouw" nu 48 uur lang voor maar €4,99 en bekijk het vanuit je eigen huis!

Huur voor €4,99

Laatst door jou bekeken