Kapsalon Romy
Bekijk trailer

Kapsalon Romy

92 min - Nederlands

Synopsis

De band tussen de 10-jarige Romy en haar strenge oma, kapster Stine, is broos, maar verandert ingrijpend als oma steeds vergeetachtiger wordt.

 

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma.

 

De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Lees verder

Details

Cast
Beppie Melissen, Vita Heijmen, Noortje Herlaar
Regie
Mischa Kamp
Genre(s)
Familiefilm
Production Country
Netherlands
Talen
Nederlands
Lengte
92 min
Kijkwijzer
Kijkwijzer: AL
Awards
Cinekid Leeuw voor Beste Nederlandse Familiefilm, Gouden Kalf voor Beste Scenario, Gouden Kalf voor Beste Regie, Gouden Kalf voor Beste Actrice (Beppie Melissen), Gouden Kalf voor Beste Vrouwelijke Bijrol (Noortje Herlaar)

Heb je vragen?

Lees dan eerst de veelgestelde vragen. Kom je er nog niet uit? Neem dan contact met ons op.

Deel dit met je vrienden!

Bekijk "Kapsalon Romy" nu op cultuurticket.nl voor maar €2,99

Huur "Kapsalon Romy" nu 48 uur lang voor maar €2,99 en bekijk het vanuit je eigen huis!

Huur voor €2,99

Laatst door jou bekeken