ZST Live | Wolfert Brederode Trio

ZST Live | Wolfert Brederode Trio

49 min -

Synopsis

Pianist Wolfert Brederode staat met zijn eigenzinnige- en poëtische spel al jaren garant voor innovatieve muziek waarin jazz- en klassiek elkaar regelmatig kruisen. Daarbij dragen zijn composities ook een zeer eigen en herkenbare signatuur. Reden genoeg voor het Zuiderstrandtheater om hem uit te nodigen voor een concert.

 

Met zijn nieuwe trio, dat hij drie jaar geleden oprichtte, heeft Brederode van doseren een kunst gemaakt. Hij doet niet aan pianistisch machtsvertoon maar wikt en weegt de noten die hij speelt en legt de focus op atmosfeer.

 

Nadat in het verleden van Brederode al de goed ontvangen kwartetalbums ‘Currents’ en ‘Post Scriptum’ zijn verschenen op het toonaangevende label ECM, verraste de Nederlander recent iedereen met het uitmuntende trio album ‘Black Ice’ dat uitkwam op hetzelfde label. Hij hernieuwde hiervoor de samenwerking met bassist Gulli Gudmundsson en lijfde de Nederlandse topdrummer Jasper van Hulten in. Beiden creatieve- en solide spelers die met hun bijdrage aan diverse projecten en bands naam hebben gemaakt in de hedendaagse jazz scene.

 

Meer nog dan voorheen excelleert Brederode in deze bezetting in het creëren van heldere melodielijnen en in het geduldig opbouwen van spanning. Gudmundsson en Van Hulten vullen de klank landschappen schijnbaar moeiteloos aan met hun subtiele- en dynamische spel. En het is vooral deze combinatie van eigen composities en het hechte- en transparante samenspel van de drie musici, waardoor dit trio van absolute wereldklasse is.

Lees verder

Details

Genre(s)
concert, jazz
Lengte
49 min

Heb je vragen?

Lees dan eerst de veelgestelde vragen. Kom je er nog niet uit? Neem dan contact met ons op.

Deel dit met je vrienden!

Bekijk "ZST Live | Wolfert Brederode Trio" nu op cultuurticket.nl voor maar €1,99

Huur "ZST Live | Wolfert Brederode Trio" nu 48 uur lang voor maar €1,99 en bekijk het vanuit je eigen huis!

Huur voor €1,99

Laatst door jou bekeken