Maakt jouw organisatie al slim gebruik van streaming?

Aangenaam!

Cultuurticket is hét streamingplatform voor de hele culturele sector met video on demand en livestreaming van voorstellingen, concerten, tentoonstellingen en films. We vertonen deze op Cultuurticket.nl én bieden je via onze plugin de mogelijkheid om streaming ook op jouw eigen website te integreren.

Waarom streamen?

Tijdens de crisis van het afgelopen jaar is de digitale transformatie binnen de culturele sector in een stroomversnelling geraakt. We sloegen massaal aan het (live)streamen. Moois uit de archieven werd weer online beschikbaar gesteld en nieuwe opnamen werden gemaakt met het oog op een digitaal, nieuw en breder publiek. Ook nu de theaters, bioscopen, musea en concertzalen weer open zijn, of eigenlijk júist nu, kun je de vruchten van die digitalisering plukken en biedt streaming de mogelijkheid om nieuw publiek te bereiken en te binden.

Cultuurticket is geboren uit de ideologie om culturele aanbieders en hun publiek bij elkaar te brengen door het slim inzetten van technologie. Door je concert, voorstelling of tentoonstelling online aan te bieden kan een nieuwe potentiële bezoeker op een laagdrempelige manier kennis maken met het aanbod. Bovendien geven wij je de bezoekersdata terug zodat je een publiek opbouwt, dat je kunt enthousiasmeren om ook eens een fysieke voorstelling of concert te bezoeken. Op die manier kan online streaming een duurzaam onderdeel worden van je marketingstrategie.

Daarnaast biedt streaming toegang tot een groter publiek, aangezien geografische afstand of tijd geen obstakel meer is. Een productie waar vaak maanden, zo niet jaren werk in zit, krijgt een langer leven en biedt langduriger inkomsten door deze ook online aan te bieden. Bovendien biedt het gebruik van video nieuwe artistieke mogelijkheden!

Cross-cultureel

Niet alleen online en offline cultuurbezoek kunnen elkaar versterken. Bij Cultuurticket geloven we ook in de kracht van een cross-culturele aanpak. We dagen het publiek uit om hun culturele horizon te verbreden. Mensen die vaak te vinden zijn in het theater, worden uitgenodigd om ook eens een kijkje te nemen in het opera-aanbod en andersom. "Genoten van deze mooie arthousefilm? Geef dan ook deze dansvoorstelling eens een kans!" Bij ons bereik je een publiek dat normaal gezien misschien niet zo snel in contact zou komen met jouw aanbod. Van het verhogen van de algehele cultuurparticipatie, profiteren alle verschillende disciplines.

Testimonial Podiumkids Thuis: streaming als marketingtool voor de podiumkunst

Op de website van Podiumkids kun je naar hartenlust jeugdtheater streamen, waar en wanneer je maar wilt. Met behulp van de video-on-demandplugin van Cultuurticket werd het platform Podiumkids Thuis daarvoor in het leven geroepen. Maar liefst 18 gezelschappen bieden hier educatief verantwoord, spannend, grappig of muzikaal theater voor het hele gezin, dat met ziel en zaligheid gemaakt is. Als een van de early adopters van onze video-on-demandplugin laat Podiumkids zien hoeveel er in de cultuursector bereikt kan worden door de handen ineen te slaan en innovatie te omarmen. Lees onder de afbeelding verder over de ervaring van Podiumkids.

Podiumkids Thuis logo

De klant

Podiumkids is een collectief van 26 jeugdpodiumkunstgezelschappen, dat wordt ondersteund door de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK).Sinds september 2020 is Podiumkids zichtbaar op social media en via een nieuwsbrief en in december 2020 gingen alle trossen los met de lancering van het video-on-demandplatform Podiumkids Thuis.

De missie

Podiumkids heeft als missie om via gezamenlijke marketing de Nederlandse jeugdpodiumkunsten te promoten en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen in contact komen met theater. Daarnaast is het collectief ten tijde van de Coronacrisis op zoek gegaan naar een manier om contact te houden met het publiek toen de theaters gesloten waren. Veel gezelschappen boden in het begin gratis online content aan, maar al snel ontstond het idee voor een duurzamer businessmodel.

De oplossing

Door gebruik te maken van de plugin, werd het in korte tijd mogelijk om digitaal platform op te richten, Podiumkids Thuis. Het plan werd in november in gang gezet en nog voor de kerst was het platform live. Daarop zijn sinds december 2020 meer dan dertig registraties te zien en het aanbod groeit nog steeds. Bezoekers kunnen eenvoudig browsen door het aanbod, zich eenmalig registreren bij Cultuurticket, en een voorstelling afrekenen om deze vervolgens binnen 48 uur zo vaak te kijken als ze maar willen.

Het resultaat

Podiumkids zet online streaming slim in binnen hun marketingstrategie om ook het bezoek aan het theater te promoten. Sonja Rinkel van Podiumkids: “We maken doordachte keuzes (ieder gezelschap voor zich) over wat we waarom online zetten en hoe dat ons ‘live’ aanbod versterkt of aanvult. Door middel van de campagnes die rondom Podiumkids Thuis worden gevoerd, vergroten we onze naamsbekendheid en creëren we aandacht voor het jeugdtheater. We proberen de mensen die Podiumkids Thuis hebben gezien of een voorstelling hebben bekeken straks ook te bereiken wanneer de deuren weer open gaan. Ook hebben we een succesvolle landelijke campagne opgezet waarmee veel media-aandacht is gegenereerd. Daarnaast werken we met veel partners als theaters, festivals, influencers en bloggers. Om ook kinderen die wegens hun sociaal-economische omgeving misschien minder snel in contact komen met cultuur kennis te laten maken met jeugdtheater, zijn we met Cultuurticket een samenwerking aangegaan met de organisatie Kinderhulp.”

De ervaring

“We hebben voor Cultuurticket gekozen omdat meerdere van onze gezelschappen al een positieve ervaring hadden met het streamingplatform en vanwege de ondernemende en welwillende houding van de organisatie. Het feit dat er net een plugin ontwikkeld was correspondeerde met onze wens om zelf eigenaar te blijven van de content, maar de techniek en streaming uit te besteden en dit ook in een kort tijdsbestek te realiseren. Wat ik fijn vind aan klant zijn bij Cultuurticket is het enthousiasme voor het product en de vele mogelijkheden, de open manier van communiceren, klantvriendelijkheid en oplossingsgerichtheid.” - Sonja Rinkel
 

Sluit je aan!

Is jouw organisatie nog op zoek naar een betrokken streamingpartner met een professioneel videoplatform, betaalinfrastructuur, marketingondersteuning en de versterkende kracht van een breed cultureel aanbod? Neem dan contact met ons op. Ben je benieuwd naar de plugin, waarmee je eenvoudig onze infrastructuur kunt 'lenen' om op je eigen website streaming aan te bieden? Bekijk dan eens onze demo op de website van Ticketing Group en download onze onepager.

Laatst door jou bekeken