Film Horror
© Dutch FilmWorks

30 jaar Child’s Play: wat kunnen we nog verwachten?

Het lijkt een haast oneindige levensloop te hebben, die bekende horror-reeks rondom speelpop Chucky. Deze is namelijk, na de eerste Child’s Play uit 1988, nu toe aan een nieuwe film: de achtste in de reeks. De vraag luidt: is er anno 2019 nog steeds vraag naar een nieuwe film over deze moordlustige speelpop?

De eerste rits aan films heeft, verspreid over een periode van zo’n dertig jaar, zeven films opgeleverd, waarvan de laatste (Child of Chucky) uit 2017 stamt. De franchise liep vanuit de horror van de eerste film over tot een horror-comedy.

Vele clichés uit het genre kwamen naar verloop van tijd namelijk steeds prominenter in de films naar voren. Denk bijvoorbeeld aan gedramatiseerde achtervolgingsscènes, overdreven explosies, totaal verkeerd keuzegedrag van personages en een overdaad aan bloed.

Het werd hiermee voor vele horror-liefhebbers een ‘guilty pleasure’ en een culthit en uiteindelijk zo’n succes dat de pop fysiek ook in de winkel gekocht kon worden.

De trailer van de originele eerste film:

Nu is er met de nieuwe Child’s Play een remake en reboot, waarin de film een nieuw jasje krijgt; een deel van het originele script wordt gehandhaafd alleen is er met de intrede van mobiele telefoons, smart apps en drones meer dan alleen een pop.

De kwaliteit van de stunts, special effects en de opbouw van het verhaal zijn niet meer als voorheen. De film is modern, actueel en veel griezelliger dan de vorige films.

De oude Chucky is hierin trouwens ook niet meer, gezien de pop een flinke make-over gehad. Het knullige is eraf. De film is nu een moderne horror.

Hiermee zou het voor de echte fans waarschijnlijk als een overbodige film aanvoelen. Tijd voor een nieuwe generatie fans dus, want Chucky is ouder geworden, en dat voor een kinderpop.

De nieuwe Child’s Play is vanaf deze week te zien in de bioscoop. Voor meer info en tickets klik je op onderstaande button.Meer info & tickets

Laatst door jou bekeken