Film Muziek
Veerhuis

Cultuur in Quarantaine: Showponies, Museo Frida Kahlo, Og3ne, Cinetree

In tijd van quarantaine is het belangrijk voor ons brein en immuunsysteem om in beweging te blijven en ontspanning te zoeken. Dus, wij zochten voor jou wat culturele afleiding. In plaats van dat jij naar cultuur gaat komt cultuur in deze rare tijd  naar jou!  

 

De Alex Klaasen Revue – Showponies

Ook in quarantaine kun je zien hoe Alex Klaasen de beste versie van zichzelf laat zien in zijn show ‘De Alex Klaasen Revue – Showponies’. Groots, glorieus en met zang, dans, typetjes en komedie laat hij zien hoe je de beste versie van jezelf kan zijn. Maar doe je dit voor jezelf? Of stiekem toch voor anderen? Geniet van een ontspannen grappige show via onderstaande link.

Meer info & voorstelling

 

Appearances can be deceiving – Museo Frida Kahlo

Afgelopen weken hadden we als tip gegeven om een kijkje te nemen op Google Arts & Culture. Hierin vind je talloze exposities en werken. Deze week zetten wij Museo Frida Kahlo in Mexico in de schijnwerpers. La casa azul (het blauwe huis), de plek waar de Latijn-Amerikaanse kunstenares Frida Kahlo werd geboren en stierf. Samen met haar man Diego vulden ze het met kleuren, kunst en andere stukken om hun liefde voor Mexico te tonen. Vier jaar na haar dood werd het huis omgevormd tot een museum. De inrichting van ‘Het Blauwe Huis’ is uit respect zoveel mogelijk intact gebleven. Hierom wordt de sfeer van huis nog als intiem beschreven. Onderzoek de intense relatie tussen de schilder, het huis en haar werk en neem een kijkje in Museo Frida Kahlo.

Meer info & tickets

 

Thuis Isolatie met Og3ne bereikt internationale aandacht

Veel artiesten laten via hun Social Media weten dat zij in quarantaine zijn, maar blijven doorgaan met het delen van muziek. Zo ook O'G3NE, de Nederlandse meidengroep bestaande uit de drie zussen Lisa, Amy en Shelley Vol. Via hun Instagram delen ze onder het mom; Thuis Isolatie muziek. Totaal afgezonderd filmden zij zichzelf, zingend met muzikale begeleiding uit één oortje. Gisteren deelden ze hun versie van Bohemian Rhapsody van de rockgroep Queens. Deze bleef niet onopgemerkt bij de band en werd zelfs gedeeld op hun Social Media met een bereik van 3,5 miljoen volgers. Benieuwd naar de cover? Neem een kijkje en hou de pagina van O’G3NE in de gaten voor meer Thuis Isolaties covers.

Meer info & voorstelling

 

The Biggest Little Farm

In documentaire The Biggest Little Farm zie je dat het ook anders kan. John (cameraman) en zijn vrouw Molly (chef-kok en culinair recensent) Chester ruilen het stadsleven in voor het platteland met de droom om in harmonie met de natuur te verbouwen.  Op het stuk land wordt een ingenieus biodivers systeem gebouwd en met de komst van de kippen, varkens en eenden word hun droom langzaam werkelijkheid. Met prachtige beelden, en de boodschap om te luisteren naar moeder natuur heeft deze documentaire verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen. Je kunt hem nu tot 6 april gratis kijken op Cinetree.

Meer info & documentaires

Laatst door jou bekeken