Film Muziek Musical
© 2019 Paramount Pictures - All Rights Reserved

Elton John’s Rocketman nu te zien

‘'I'm not the man they think I am at home. Oh no no no I'm a rocket man’', het is een kleine maar zeer herkenbare flard uit het wereldberoemde nummer ‘Rocketman’ van zanger en rasartiest Elton John.

Deze week gaat zijn biopic in première, vernoemd naar het beroemde nummer.

We beginnen in de jaren zestig, waar jonge Elton, toen nog bekend onder zijn voormalige naam Reginald Dwight, nog maar net bezig is als pianist in een lokale pub.

Wanneer je langzaamaan ziet hoe de tienerjongen zich ontwikkelt en hij met zelfvertrouwen zichzelf opgeeft als tekstschrijver bij de Engelse muziekkrant ‘New Musical Express’, zie je de film pas echt oplichten.

Het is namelijk deze plek waar hij zijn tekstschrijver Bernie Taupin leert kennen, waaruit een innige samenwerking volgt, de sensatie een feit wordt en er hit na hit wordt gescoord.

Vele hiervan zijn te horen en te beleven in deze musicalfilm, zoals ‘Your Song’, ‘Tiny Dancer’, ‘Candle in the Wind’ en natuurlijk titeltrack ‘Rocket Man’.

Je ziet de artiest, gespeeld door Taron Egerton, zich ontpoppen als wereldster waarin hij de glamrock definieert en daarmee popgeschiedenis schrijft.

De musicalfilm ‘Rocketman’ is vanaf deze week te zien in de bioscoop. Voor meer info en tickets klik je op onderstaande button.

Meer info & tickets

Bekijk hier alvast de trailer:

Laatst door jou bekeken