Film Documentaire

De natuur uitdagen bij The Biggest Little Farm

Dor land, extreme hitte en ongedierte op de loer. Hoe los je dit op een natuurvriendelijke manier op als je net een boerderij begint? Biggest Little Farm vertelt het, de nieuwe documentaire van regisseur John Chester. Aankomende week gaat deze in première.

In dit bijzondere verhaal komt de regisseur samen met zijn vrouw Molly tot de conclusie dat zij het drukke stadsleven eigenlijk het liefst willen verlaten om naar het platteland te vertrekken om daar een boerderij te beginnen.

Idyllisch en haast sprookjesachtig, maar wat volgt is verhaal vol uitdagingen, tegenslagen en successen. Dit allemaal om te zoeken naar het echte geluk om zo een leven vol harmonie en vrijheid te bereiken.

Het doel om de dorre grond om te bouwen tot een bloeiend landschap met een unieke boerderij, geheel zelfregulerend en eco-friendly, gaat niet zonder slag of stoot. Het blijkt een gevecht met de natuur. Niet met hevige bestrijdingsmiddelen, maar met middelen uit de natuur.

Zo brengt het stel met onder meer eenden en lieveheersbeestjes naar de boerderij om zo natuurlijke oplossingen te bieden. Eenden eten graag de slakken die de bomen kaalvreten, lieveheersbeestjes eten graag het bladhuis van de struiken.

Het is deze creativiteit met de natuur samen met prachtig beeldmateriaal die deze film zo bijzonder maakt. Of zoals beroemd chef-kok Alice Water het omschreef: Mother nature has never been more inspiring.’ En deze conclusie zit inderdaad als gegoten.

Biggest Little Farm is vanaf volgende week te zien in de bioscoop bij jou in de buurt. Voor meer info en tickets klik je op onderstaand button.

Meer info & tickets

Laatst door jou bekeken