Film

Quentin Tarantino's laatste meesterwerk

Laat je meenemen door de fantasieën van de talentvolle regisseur, Quentin Tarantino. Een uitstapje terug naar het jaar 1969 in Los Angeles door de ogen van de televisie ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn stuntman Cliff Booth (Brad Pitt).

Once upon a time in Hollywood speelt zich af in het jaar 1969 in Los Angeles. In deze periode is er veel veranderd in de filmindustrie van Hollywood. De televisieacteur Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen de overstap aan te gaan naar film, maar zij herkennen de filmindustrie bijna niet meer na veel veranderingen. Daarnaast wordt de stad ook nog eens opgeschrikt door de moorden van sekteleider Charles Manson. De film is gebaseerd op historische verwijzingen en heeft enkele delen van oude series en films nagespeeld.

Deze Amerikaanse-Britse komische dramafilm is alweer de negende film die regisseur en schrijver Quentin Tarantino uitbrengt. Hij heeft vijf jaar lang gewerkt aan het scenario “Once Upon a Time in Hollywood”. De filmmaker beschouwt deze film als zijn meest persoonlijke film en de film die het dichtst in de buurt komt van zijn Oscar winnaar “Pulp Fiction” (1994). De film is een ode aan de stad Los Angeles die hem heeft gevormd. Zo spreekt Quentin Tarantino: “Alfonso Cuarón had Roma en Mexico Stad in 1970. Ik had Los Angeles en 1969. Dit ben ik. Dit is het jaar dat me gevormd heeft. Ik was zes jaar oud. Dit is mijn wereld. En dit is mijn liefdesbrief aan Los Angeles.”

Once Upon a Time in Hollywood, draait nu in de bioscoop. Haal nu snel je kaartjes!

Laatst door jou bekeken