Film Drama

Rafiki vanaf volgende week te zien

Politiek geëngageerde films zijn altijd gevoelig, zeker als deze zich richten op bepaalde beladen thema’s als het homohuwelijk en gelijkheid. Nog meer beladen en persoonlijker wordt het wanneer dit zich richt op deze thema’s in Kenia. Dit is met Rafiki het thema van deze film, die aankomende week in première gaat.

Het verhaal speelt zich rond Kena en Ziki. De twee vrouwelijke hoofdrolspelers proberen zich staande te houden tussen de reuring binnen hun beide families. Een vriendschap ontstaat, een vriendschap waarin zij elkaar helpen met de uitdagingen die zij aangaan, een vriendschap die zich uiteindelijk uit in een liefdesrelatie.

Nu is de keuze voor hen om te maken: behouden zij de vriendschap om samen verder te gaan en te leven in onzekerheid of kiezen zij ervoor om hun familie niet verliezen en uit elkaar te gaan?

Het woord betekent Rafiki betekent vrij vertaald ‘vriend’ in het Swahili, en dat uit zich op een bijzondere manier in de film. Vriendschap bestaat er, alleen mag deze niet bestaan tussen de twee families.

Rafiki is vanaf volgende week te zien in filmtheaters door heel het land. Voor meer info en tickets bekijk je onderstaande link:

Meer info & tickets
 

Laatst door jou bekeken