Museum Leg eens uit

Antartica meets Weer en Wind in Singer Laren

Het Nederlandse weer heeft invloed op de gesteldheid van de oer Hollander, het zit in onze cultuur om over het weer te praten of liever gezegd te klagen? Te warm, te koud, wat een harde wind zeg!

Dit blijkt ook uit de vele kunstwerken die gemaakt zijn door onder andere Hendrick Avercamp, Jan van Goyen, Piet Mondriaan, Jan Sluijters, Escher, Carel Willing, Breitner en Weissenbruch. Dit zijn Nederlandse kunstenaars die vele soorten weer hebben vastgelegd. In deze aantrekkelijke tentoonstelling in Museum Singer Laren zijn vier eeuwen van extreem weer vastgelegd. Toch wel typerend dat het weer zo centraal staat in Nederland.

In het verlengde daarvan toont Singer Laren van 3 september t/m 5 januari 2020 een presentatie over het wetenschappelijk onderzoek naar klimaatverandering door wetenschapper en weerman Peter Kuipers Munneke. Wie kent deze vrolijke Franse niet? Erg interessant om zo de ontwikkeling van het weer te zien in Museum Singer Laren. Van het verleden doorgeslingerd naar de actualiteit en de toekomst. Samen met Suzette Bousema die hedendaagse milieuthema’s visualiseert, maakt Peter een presentatie waarin de wetenschap getoond wordt.

Laatst door jou bekeken