Museum Kinderen
© Jorrit Lousberg

Deze week de Nationale Museumweek

400 musea, één week; de Nationale Museumweek is weer van start gegaan!

Ons echte goud, dat is waar dit jaar mee gepronkt wordt; het staat synoniem voor waar wij voor staan en wat wij vertegenwoordigen. Het zijn de pronkstukken uit de musea en het culturele kapitaal van Nederland. Met onder meer lezingen, colleges en workshops zijn er de hele week talloze manieren om meer te weten te komen over onze cultuur.

Want musea zijn belangrijk; zij zijn de houders van cultuur, zij verbinden ons met het toen en met het nu, zij vormen onze identiteit en waken hierover; ons echte goud!

Met dit credo werken deze week de meer dan 400 aangesloten musea bij de Museumvereniging aan deze themacampagne, of je nou oud of jong bent en wel of niet musea bezoekt.

Zo is er bijvoorbeeld de MuseumkaartMatch, waarmee verschillende museumkaarthouders aan elkaar gekoppeld worden om zo samen een museum te bezoeken. Maar ook pop-up musea, waarin scholieren een eigen tentoonstelling samenstellen, en Museumkids, waarbij musea worden getest of deze 'kidsproof' zijn, zijn onderdeel van de vijfde jaargang van deze themaweek.

De Nationale Museumweek 2019 is nog t/m zondag 14 april, voor meer info kan je hier terecht.

Laatst door jou bekeken