Museum Modern

Duik in de wereld van kleur in Museum Jan van der Togt

Speels, voor jong, oud en enorm kleurrijk. Het vat de nieuwe tentoonstelling van kunstenares Ayako Rokkaku bijna samen, gelukkig is het veel meer dan dat.

Want in diverse opzichten zijn de werken van de Japanse bijzonder te noemen. Als eerst leerde zij zichzelf het schilderen aan door met haar handen de verf direct op het doek of op karton aan te brengen.

Daarnaast is haar lengte een karakteristiek onderdeel in haar schilderijen. Gezien zij met een kleine 1 meter 56 op grote doeken werkt manoeuvreert zij zich langs en rondom deze. Hiermee wordt haar lichaam zowel onderdeel als hulpmiddel in haar kunst.

Rokkaku aan het werk

Ook typisch aan haar manier is het schilderen op gevoel. Een eerste schets van een compositie is er nog niet, waarmee composities pas later zichtbaar worden.

Unieke en herkenbare kleurpatronen ontstaan en laten een kleurrijk en sferisch landschap zien.

Daarin zijn ook veel invloeden uit de Japanse manga te zien, het is haast kinderlijk zou je willen zeggen. Gelukkig is hier ook aan gedacht, gezien de jonge bezoekers van de tentoonstelling in het atelier zelf aan de slag mogen.

Hiernaast is zij in haar recentere werk bezig met het gebruik van materialen als acryl en wol om zo installaties en sculpturen te realiseren.

De tentoonstelling ‘Spelen met kleuren, kleine ontdekkingen' - Ayako Rokkaku’ is nog tot en met 25 augustus te zien in Museum Jan van der Togt in Amstelveen.

Laatst door jou bekeken