Museum Modern
© Hull City Museum and Art Gallery, courtesy Estate of Euan Uglow

Euan Uglow deze zomer in Museum MORE

Hoe krijg je wat jij ziet op doek met de emotie die jij erbij ervaart? Wat is mooi als er teveel weg geschilderd wordt? Minimalistisch schilder Euan Uglow heeft zijn antwoord. Deze hele zomer is zijn werk te bewonderen in Museum MORE.

Met deze vragen is er bij de tentoonstelling EUAN UGLOW | Painting Perception een collectie van zijn werken bijeengebracht waarin de antwoorden op de doeken staan.

Zo zijn van Uglow’s hand onder meer stillevens, landschappen, portretten en vrouwelijk naakt, stuk voor stuk voorzien met zijn liefde voor symmetrie, geometrie en het vrouwelijk naakt als model. Zijn overtuiging was kijken, meten, kijken, meten. Oh, en in de tussentijd schilderen.

Uglow Nude Model

Uglow werkte namelijk zeer precies en minimaal, hiermee wou hij de verbinding leggen tussen het fysieke en het perspectief. Met als nadruk om er zoveel mogelijk emotie in te laten zien. Het lukte hem goed, zo goed dat dit ook niet onopgevallen bleef bij onder meer David Bowie en designer Paul Smith, beide groot liefhebbers.

Museum MORE werkt als een van de grootste musea op het gebied van Modern Realisme sinds de oprichting in 2015 aan een status waarin zij deze specifieke kunststroming een blijvende plek in het Nederlandse museumlandschap willen geven. Met deze tentoonstelling lukt dit uitstekend.

Structuur, controle, emotie, precisie en de vrouw, de schoonheidsbalans is voor ieder zelf te bepalen, dat is Euan Uglow.

De tentoonstelling ‘EUAN UGLOW | Painting Perception’ is de gehele zomer te bewonderen in Museum MORE in Gorssel. Voor meer info en tickets klik je op onderstaande button.

Meer info & tickets

Laatst door jou bekeken