Museum Film Muziek
© John Adams Institute

De kunst van onderhandelen, een unieke filmervaring, het Wereldmuseum, Effenaar

John Adams Institute leert de kunst van het onderhandelen 

Opzoek naar Amerikaanse literatuur, politiek, geschiedenis, technologie en kunst, dan is het John Adams Institute the place to be. Wat dertig jaar geleden begon als boekenclub, is nu uitgerold tot een groot onafhankelijk podium voor Amerikaanse cultuur. Alles wat er in Amerika gebeurt, heeft invloed op de rest van de wereld. Niet alleen op economisch gebied, maar ook op sociaal gebied is de impact, vooral nu, enorm zichtbaar. In de huidige tijd zijn racisme, immigratie, diversiteit en identiteit de belangrijkste onderwerpen van het debat in beide landen. Het John Adams Institute legt een link tussen Amerika en Nederland en laat zien dat de twee landen veel van elkaar kunnen leren. Door de jaren heen hebben verschillende sprekers als, Madeleine Albright, Jonathan Safran Foer, Spike Lee, Jonathan Franzen en Nobel Prize winners Toni Morrison en Joseph Stiglitz hun gedachtes en verhalen gedeeld met het Nederlandse publiek. Online delen ze veel leerzame en actuele blogs, films en videos. Dus neem vast een kijkje op hun website. Volgende week zaterdag 20 juni komt voormalig U.S.  Secretary of State, Madeleine Albright terug naar het instituut. Laat je in de webinar inspireren en leer de kunst van onderhandelen en de kunst van leven. Ga voor kaartjes en meer informatie over de webinar naar onderstaande link. 

John Adams Institute webinar

 

Open Air Summer Cinema 

Een samenwerking tussen PHOOD kitchen en LAB-1 zorgt voor een unieke filmervaring, in de buitenlucht op het oude Campina Fabriek terrein. Het terras van PHOOD is conform de RIVM richtlijnen ingedeeld zodat jij met een plus one kunt genieten van een bijzondere film die uitgekozen is door de programmeurs van LAB-1. Zondag 14 juni opent de bioscoop met de The Biggest Little Farm, een film die de zoektocht naar harmonie tussen mens en natuur laat zien. Op maandag 15 juni staat Amazing Grace op het programma. Een documentaire over de live opnames van Aretha Franklins album Amazing Grace. Dinsdag 16 juni sluiten ze af met de Ramen Shop, een aandoenlijke zoektocht naar verloren familieleden én verloren familierecepten. Verzeker jezelf snel van een kaartje via onderstaande link!

Open Air Summer Cinema

 

Wereldmuseum heeft tentoonstellingen voor jong en oud

Het Wereldmuseum is weer geopend! Vanwege de verbouwing zijn tijdelijk alleen de tentoonstellingen Dossier Indië en Superstraat te zien. Met Dossier Indië toont het Wereldmuseum de geschiedenis van het gekoloniseerde Indonesië. Een combinatie van foto’s, video’s en persoonlijke verhalen geven een beeld van de koloniale periode tussen 1840 en 1949. Hierin zie je dat er een mythisch beeld van de kolonie werd gecreëerd. Met deze expositie ontstaat er een scherper beeld van de maatschappelijke verhoudingen. Superstraat is een echte doe-tentoonstelling en perfect voor kinderen vanaf 6 jaar. In een 60-75 minuten durende route met verschillende opdrachten wordt getest hoe jij het doet in de 1,5 meter samenleving. Veiligheid en gezondheid staan uiteraard voorop, dus heeft het museum heeft een aangepast bezoekersprotocol. Belangrijk om te weten, kaartjes kunnen alleen online besteld worden en dient er vervolgens een gewenst tijdslot geselecteerd te worden. Hiermee blijven de bezoekersaantallen beperkt en kan er voldoende afstand gehouden worden. Daarnaast kun je in het museum alleen contactloos per pin of via telefoon betaald worden. Kijk voor meer informatie rondom het bezoekersprotocol op de website. Ben je ook zo benieuwd geworden naar de tentoonstellingen, bestel dan hier je kaartje. 

Wereldmuseum

 

Effenaar presenteert The Isolation Sessions

Iedere avond om 21.00 uur treden verschillende lokale artiesten en bands live op vanuit de Effenaar. Helaas kun je niet fysiek in de zaal aanwezig zijn, maar goed nieuws! Alle optredens worden live gestreamd! Met the Isolation Sessions, kun je veilig vanuit huis meegenieten. De livestreams zijn gratis, maar een optie om een donatie te doen staat open. De optredens zijn divers en allemaal terug te zien via onderstaande link. Neem dus vast een voor proefje en geniet vanavond weer van een nieuwe Isolation Session.

The Isolation Sessions

Laatst door jou bekeken