Museum Kinderen
© Jørgen Koopmanschap

De leukste kindermusea van deze lente

Het is lente, en lente betekent meivakantie en lange weekenden. Zeker voor kinderen is dit een leuke maar zeker ook lange periode met veel vrije dagen. Wij zochten daarom de leukste kids-friendly musea voor je op om er lekker op uit te gaan.

Natuurmuseum Brabant - Tilburg

In dit familiemuseum kan je op een te gekke interactieve manier aan de slag met een divers aantal tentoonstellingen alsof deze direct uit de natuur zijn geplukt.

Mensen, dieren en planten worden hier rakelings langs elkaar gelegd of juist met elkaar verband gelegd.

Zo is er de deze lente een tentoonstelling over uitgestorven dieren van de meest veelzijdige soorten: denk aan de vishagedis, het kortsnuitwalvisje of een compleet skelet van een voorganger van de bizon.

Ook vind je bij 'BOS' een compleet ingericht grafisch weergegeven bos dat per jaargetijde verandert, net zoals een echt bos dat doet.

Leren doe je hiermee makkelijk en leuk, zoals leren altijd al moet zijn. Dit kan dus uitstekend in Natuurmuseum Brabant: aanrader!

Museumpark Archeon – Alphen a/d Rijn

In het Museumpark Archeon duik je in het verleden van Nederland. Zo sta je in dit openluchtmuseum in een keer in de Prehistorie, in de wereld van de Romeinen of in de Middeleeuwen.

Deze drie belangrijke tijdsperiodes is wat de wereld heeft gemaakt zoals die nu is. Met tempels, huizen en hutten die zijn nagebouwd zoals deze vroeger echt waren.

Een echte beleving dus, zeker als je daarnaast ook gewoon een gladiatorenwedstrijd meemaakt of zelf kan gaan zwaardvechten.

Spoorwegmuseum – Utrecht

De wereld vol treinen is misschien bij de eerste gedachte een saaie en voorspelbare. Treinen rijden toch altijd en de hele dag?

Zeker niet gelogen, maar er zit meer achter dan je denkt! Want met ruim 200 jaar treinhistorie is er in het gave Maliebaanstation in Utrecht een grote verzameling van allerlei soorten locomotieven, treinstellen, schaalmodellen en nog veel meer.

Ook kan je zelf lekker de machinist uithangen in de 4D-treinsimulator. Met de auto kan je er komen, maar het leukst is om zelf ook gewoon de trein te pakken naar het Spoorwegmuseum. Dit kan tenslotte de hele dag door!

Space Expo - Noordwijk

Zweef mee in Noordwijk bij de Space Expo. Dit museum laat je ervaren hoe het leven als astronaut écht is. Langs sterren en planeten leer jij wat de ruimte echt betekent voor ons en wat er voor ons mens nog allemaal te ontdekken valt.

Na een middag over zwarte gaten, ruimtestof en meteorieten land je weer met beide voeten op de grond en weet jij wat de ruimtevaart nou allemaal echt inhoudt.

Beeld en Geluid - Hilversum

Duik in de wereld van radio, televisie, YouTube, Instagram en games in Beeld en Geluid in Hilversum. Hier leer je , maar met name ervaar je, de wereld van de media en hoe deze zich ontwikkelt in Nederland.

Wist je bijvoorbeeld dat je hier zelf tv-programma's kan maken en op auditie kan bij een talentenjacht? Dit en nog veel meer ervaar je in de mediastad van Nederland, dus kom zelf eens kijken!

Neem jij een kijkje achter de schermen of wil je juist midden in de spotlight staan? Het kan beide!

Het Scheepvaartmuseum – Amsterdam

Van de VOC heb je ongetwijfeld wel eens gehoord, maar er zit meer in de scheepvaart dan je denkt. Zeker Nederland speelt en speelde een belangrijke rol in de wereld van het varen, dit zie je het beste in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Of je nou aan boord komt van een VOC-schip met de bijzondere VR-vlucht, leert over de walvisjacht of hoe in de Amsterdamse haven ziet de tofste gadgets Nederland binnen komen. Er is spelenderwijs genoeg te leren over het leven op zee en aan de wal.

Vervelen wordt het duidelijk niet!

Laatst door jou bekeken