Museum Modern
© Marwan Rechmaoui

Tentoonstelling Slanted Squares in Bonnefanten Maastricht

De stad in met kunstenaar Marwan Rechmaoui. De Libanese grafisch kunstenaar doet het met zijn nieuwste tentoonstelling ‘Slanted Squares’, een overzichtstentoonstelling in het Bonnefanten Museum Maastricht met zijn werk van sculpturen gemaakt van materialen als rubber, teer, glas en cement.

De aanleiding voor deze tentoonstelling is de bekroning van Rechmaoui met de Bonnefanten Award for Contemporary Art prijs (BACA), die hij voor zijn gehele oeuvre in ontvangst mag nemen. Hij ontvangt deze prijs vanwege zijn unieke bijdrage aan de moderne kunst als niet-westerse kunstenaar en de aantoonbare invloed die hij heeft op andere kunstenaars uit onze tijd.

De kunstenaar onderzoekt en maakt werk dat geïnspireerd is op stedelijke ruimte en combineert daarin de sociaal-politieke situatie in de regio waar hij vandaan komt.

Zo combineert hij met zijn series werken als Buildings, Pillars en Tapestries verschillende lagen van de stedelijke architectuur van Libanon in een werk.
Combineer dit met het gebruik van grove materialen in deze werken en je ziet meteen de unieke en herkenbare kracht van deze kunstenaar.

© Marwan Rechmaoui

Marwan Rechmaoui: Slanted Squares’ opent aankomende vrijdag 24 mei en is tot en met acht september te bezoeken in het Bonnefanten Museum in Maastricht. Voor meer info en tickets klik je op onderstaande button:

Meer info & tickets

Laatst door jou bekeken