Museum Fotografie Amsterdam
© John Moore

World Press Photo 2019 nog t/m 7 juli in De Nieuwe Kerk Amsterdam

'Crying Girl on the Border' is afgelopen april benoemd tot World Press Photo of the Year. Deze en diverse anderen prijswinnende foto’s zijn nu te zien in De Nieuwe Kerk Amsterdam bij World Press Photo 2019.

De winnende foto van fotograaf John Moore werd door de jury afgelopen maand uitgekozen uit een selectie van zes. Het beeld van een huilende peuter waarvan de moeder wordt gearresteerd is met deze prijs bekroond vanwege het verhaal dat het met zich meebrengt. Enerzijds de verbondenheid tussen moeder en kind en anderzijds het psychologische geweld wat duidelijk naar voren komt in het beeld.

De tentoonstelling heeft dit jaar voor het eerst ook plek voor de World Press Photo Story of the Year, waarin niet een foto maar een fotoreeks wordt beoordeeld.

Dit jaar was het de eer aan fotograaf Pieter ten Hoopen om er met deze prijs vandoor te gaan met zijn ‘The Migrant Caravan’, waarin een grote migrantenkaravaan van zo’n 7000 migranten wordt vastgelegd.

The Migrant Caravan Pieter Ten Hoopen

Samen met de winnaars zijn er nog eens ruim 150 andere bekroonde beelden van diversen fotografen te zien, waaronder de ‘World Press Photo Iconic Originals’, waar er een selectie van World Press Photo’s uit het verleden wordt gepresenteerd.

De tentoonstelling World Press Photo 2019 loopt nog t/m 7 juli aanstaande en is te zien in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Meer info vind je hier.

Laatst door jou bekeken