Muziek Hiphop

De beste hiphop deze lente

Het zonnetje schijnt, de lente is uit en het clubseizoen gaat langzaam over in het festivalseizoen. Toch is er de komende weken nog genoeg te beleven in de zalen.

Cultuurticket.nl zocht uit waar jij de komende tijd terecht kunt voor aanstormend talent en de gevestigde nationale en internationale namen binnen de hiphopscene.

KRS-One – o.a. Paradiso Noord, Annabel Rotterdam en Metropool Hengelo

We beginnen meteen maar groots. Want met mister KRS-One staat er over een paar weken toch wel meer dan alleen een man uit de hiphop. Hij is er eerder een van dé hiphop.

Want al dertig jaar is de Amerikaan actief in de scene en is hij uit de iconische hiphopgroep Boogie Down Producties opgestaan als een uiterst succesvolle hiphopster met daarbij wereldhit ‘Sound of da Police’ als bekendste wapenfeit.

Nu staat hij Met een nickname als The Blastmaster kan je ook nauwelijks minder verwachten dan een sicke show van deze hiphoplegende.
Je vindt hem in mei en juni onder andere in Paradiso Noord Tolhuistuin, Metropool Enschede en Annabel Rotterdam. Voor meer info en tickets kijk je hier.

Frenna & 777 Band – Melkweg Amsterdam

Nationaal doorgebroken met SFB is de frontman Frenna nu met zijn eigen band hard aan het werk om zijn status als nogmaals te onderstrepen. Vooralsnog werpt dit al zijn vruchten af, zo stond zijn laatste album ‘Francis’ al garant voor de Edison Pop Prijs en is hij na succesvolle optredens op onder meer Noorderslag klaar om met zijn band weer een bezoek te brengen aan de Melkweg.

Voor meer info en tickets kijk je hier.

Gods of Rap (Wu-Tang Clang, De La Soul & Public Enemy) – Ziggo Dome

Één avond, drie legendarische hiphopgroepen. Het is Gods of Rap, Wu-Tang, De La Soul en Public Enemy allemaal op een avond in een zaal. Je kunt het je bijna niet voorstellen.
Alle drie groeide ze uit tot wereldacts en hebben hiermee voor een groot deel de hiphop gedefinieerd zoals deze nu is. Reden voor feest dus, zeker gezien er ook een drietal albums hun jubileum vieren.

Zo is ‘Enter The Wu-Tang: 36 Chambers’ alweer vijfentwintig, is Public Enemy’s ‘It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back’ alweer 35 en is ‘3 Feet High and Rising’ van De La Soul alweer dertig (!) zijn geworden.

Als er een top-affiche zou bestaan dan is het deze wel, de naam van deze avond is dan ook geheel terecht.

Gaan! De Ziggo Dome is jouw spot aanstaande 16 mei. Voor info en tickets kijk je hier.

Kurtis Blow 'HIP-HOP'S 45TH ANNIVERSARY' – Q-Factory Amsterdam & Gebr. De Nobel Leiden

We blijven nog even bij legends, want het lijkt wel alsof ze samen iets hebben afgesproken. Kurtis Blow staat deze meimaand namelijk ook gewoon tweemaal in ons kleine Landje voor een optreden.

Als een van de grondleggers in het genre heeft hij dan ook het recht om voor het genre 45 kaarsjes uit te mogen blazen. Hij was erbij en is erbij, want actief is hij nog steeds.

Hoor en ervaar hier hoe het ooit onstond en ga terug naar de basis oldskool hiphop, 24 mei in Q-Factory Amsterdam en twee dagen later op de 26e in Gebr. de Nobel in Leiden. Info en tickets vind je hier. 

Hiphop Saved My Life: Herman Brood Academie – EKKO Utrecht

Jezelf opwerken binnen de hiphop is in Nederland niet gemakkelijk, maar zeker niet onmogelijk. Maar opkomend talent is altijd welkom, nodig zelfs. Hiphop is going strong dankzij de nieuwe generatie, en die moet alle ruimte kunnen krijgen!
Ga dus voor nieuwe hiphop in Ekko, want voor het geld hoef je het niet te doen. Gratis voelde nog nooit zo goed, want het is echt waar: 0 euro bij binnenkomst! 9 mei in EKKO Utrecht met dit maal op de affiche: Denzel Chain, Ayushy, Amber Thijsen en Mpes 

Vervelen doen we niet, daar houden we niet zo van. Jij hopelijk ook niet. Veel plezier!

Laatst door jou bekeken