Muziek Pop

Hoe supergroep Take That al dertig jaar harten verovert

Britse boyband Take That is de wereld weer aan het veroveren met hun nieuwe wereldtournee ‘Greatest Hits Live 2019’. Aanstaande maandag 17 juni zijn de mannen te vinden in de Amsterdamse AFAS Live.

Haast ongelofelijk om te zeggen dat er inmiddels alweer dertig jaren verstreken zijn sinds de oprichting en de eerste successen. De vraag rijs zich al snel: waar en hoe begon het eigenlijk? Met zo'n lange levensloop zijn veel boybands allang afgeschreven; de magie is weg, bandleden verveeld en creativiteit die ver te zoeken is.

Dit overkwam de groep ook in 1995 toen er, na ruzies tussen zanger Robbie Williams en de anderen, een punt achter het bestaan werd gezet. De groep was hierin overigens niet de enige.

Talloze andere boybands uit de jaren negentig als Backstreetboys Boys, NSYNC of New Kids On The Block gingen ook ten onder om soortgelijke redenen. Vele succesvolle solo-carrières volgde, zoals bijvoorbeeld deze van Justin Timberlake van NSYNC, Jordan Knight uit NKOTB en de meest succesvolle van Take That's eigen Robbie Williams.

Gelukkig kwam er na een break up van zo’n negen jaar een vervolg van de band en zijn de heren sinds 2018 alweer zeven albums verder. Hiermee staat de teller inmiddels op dertig miljoen verkochte albums, 13 nummer-1 notering en acht nummer-1 albumnoteringen; het levende bewijs dat de band nog steeds hartstikke populair en relevant is. Zelfs wanneer de groep het voor een groot deel van deze tijd zonder Williams deed.

En nu is er dan de ‘Greatest Hits Live 2019’-tournee, waarin er wordt teruggekeken op de carrière en het brede oeuvre van de mannen. Hitcompilatie ‘Odyssey’ van afgelopen november bracht hiervoor de reden, en een tournee langs de grote concertzalen is in volle gang. Nederland wordt hierin dus ook niet overgeslagen.

Al met al heeft Take That de uitval van boybands uit de jaren negentig overleefd, zich te herpakken waarmee zij nu weer met hun grote hits als ‘Relight My Fire’, ‘Babe’, ‘Everything Changes’ en ‘Greatest Day’ de harten van hun fanbase opnieuw kunnen veroveren.

Aanstaande maandag 17 juni in AFAS Live Amsterdam. Voor meer info en tickets klik je op onderstaande button.Meer info & tickets

Laatst door jou bekeken