Muziek Indie

White Lies voor vier optredens naar Nederland

Alsof hun show afgelopen maand in de Effenaar nog niet genoeg was. White Lies zien wij deze maand april namelijk nog vier keer ons land aandoen. Hedon, Paaspop, Oosterpoort en het Paard in Den Haag.

De band kennen de meeste van jullie als de indierocksensatie van enkele jaren geleden; vier gasten met een geweldige livereputatie met nummers als ‘Death’, ‘To Lose my Life’ en de grote hit ‘Farewell To The Fairground’. Het is opzwepende de indierockband met pit, karakter en inmiddels de plaat Five, het nieuwste album van de jongens uit Londen.

Het blijkt een iets andere koers. Sferische liedjes zijn het, sferisch met meer akoestische gitaar, synths en een vaak zelfs fragiele stem. Zo bespeelt ‘Kick Me’ met prachtig diepe gitaarmelodieën onze oren zoals alleen de beste nummers van New Order dat doen, terwijl de synthesizers en de zang bij ‘Tokyo’ ons doet herinneren aan het werk van generatiegenoten Editors. Liedjes die ons doen denken aan de post-punk en new wave uit de jaren tachtig maar eigenlijk ook precies als 2019 klinken.

Five is dus een mooie aanvulling op voorgangers van albums als Big TV en Friends. Het speelt in op de wat gevoeligere kant van de jongens, een lichte koerswijziging en daarmee een verrijking van hun repertoire. Reden genoeg om te denken om weer eens even een mooi concert van ze mee te pakken in de zalen of op Paaspop. Oh en in juni komen ze ook nog twee keer langs, in de Patronaat Haarlem en op Pinkpop.

Nog even de shows op een rijtje:

18 April – Hedon, Zwolle

19 April – Paaspop, Schijndel

20 April – Oosterpoort, Groningen

21 April – Paard, Den Haag

02 Juni – Patronaat, Haarlem

09 Juni – Pinkpop, Landgraaf

Meer info en tickets vind je hier.

Tot dan!

Laatst door jou bekeken