Muziek Jazz

Yazz Ahmed op tournee door Nederland

Psychedelisch, sferisch en uitermate jazz-georiënteerd; het staat direct in lijn met trompettiste en aanstormend talent Yazz Ahmed, die volgende week te zien is in onder andere het Bimhuis in Amsterdam.

De 36-jarige kent haar roots in Bahrein, en dat is duidelijk te horen. Het gebruik van een van de meest gebruikte instrumenten in de jazz maakt zij in haar muziek op een bijzondere manier eigen. De invloeden van de wereldberoemde Miles Davis zijn duidelijk voelbaar, luister bijvoorbeeld naar ‘Bitches Brew’ uit 1970.

Toch geeft zij met typische niet-westerse percussie en Arabische getinte melodielijnen op haar tweede album ‘La Saboteuse’ een heel eigen een uniek geluid. Een geluid dat wij eigenlijk nooit eerder hoorde. Niet verwonderlijk werd dit album uit 2017 dan ook bekroond als ‘'Album of the Year’' door het gerenommeerde Britse muziekmagazine The Wire.

En nu is zij op tour waarin Nederland niet ontbreekt. Zie haar dus samen met haar quartet aankomende week; op 18 april in het Bimhuis in Amsterdam op 19 april in TivoliVredenburg of nog een dag later op 20 april in Chassé Theater in Breda. Voor meer info en tickets kijk je hier.

Laatst door jou bekeken