Sublime Museum Dans
Bron: Rijksstudio - Het vrolijke huisgezin, Jan Havicksz. Steen, 1668

Beleef cultuur vanuit huis!

10 Initiatieven vanuit het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum deelt verschillende mogelijkheden om van het museum en de kunstwerken te blijven genieten. Ga bijvoorbeeld op multimediatour en loop langs de achttien meesterwerken van de Eregalerij. Naast dat de prachtwerken bewonderd kunnen worden, is de tour ook erg leerzaam, er zijn namelijk audio- en tekstfragmenten toegevoegd aan de tour. Daarnaast is er een aparte website gewijd aan het bekendste stuk van het museum, onder de naam Beleef de Nachtwacht. Hierin wordt dieper ingegaan op Rembrandts beroemde werk. Ook kun je meer leren over de favoriete werken van de conservatoren van het museum, in de videoserie #Rijksmuseumthuis delen zij hun verhalen. Mocht je liever zelf een diepere kijk wil nemen op de werken kan dat ook! Met de Rijkstudio en de Rijksmuseum app duik je in de collectie van het museum en kun je inzoomen om alle details goed te kunnen zien. Verder zijn er is nog veel meer dingen te zien en te doen. In totaal deelt het museum 10 initiatieven zodat deze tijd voor iedereen wat fijner wordt gemaakt. Zie de website voor het volledige aanbod.  

Rijksmuseum

 

Speciaal voor de kinderen Het Maas Theater en Dans

Het Maas Theater en Dans maakt de quarantaine tijd voor kinderen en de in het gezin wat leuker! Via Maas TV Thuistheater delen ze elke dag weer een andere voorstelling die voor zeven dagen beschikbaar blijft. Daarnaast kun je ook lekker in beweging blijven want ze delen warming-ups, dans tutorials, kleutermime en verschillende workshops. Ook voor inspiratie in de keuken en tuin geeft het Maas Theater en Dans gezellige tips. Neem dus een kijkje op de website voor al het leuks wat je kan zien en doen!

MaasTV

 

BIRD on the block en BIRDtv

Het Rotterdamse poppodium brengt akoestische privé concerten naar de binnentuinen van de stad met hun actie BIRD on the block. Geef je samen op met jouw buurt en creëer een fijne sfeer met de Courtyard Concerts van BIRD. Daarnaast deelt het poppodium via livestreams onder de naam van BIRDtv verschillende jamsessies en een selectie van een aantal Rotterdamse dj’s. Beide initiatieven zijn (terug) te zien op de Facebook pagina van BIRD! Wil je ook een privé concert voor jouw buurt, bekijk dan de link

BIRD ON THE BLOCK

 

Terug in de tijd met het Eye Filmmuseum 

Het Eye Filmmuseum heeft een aantal tips op hun website gezet van wat je in quarantaine tijd allemaal kunt doen. Er is bijvoorbeeld een enorme filmcollectie online gezet, je kunt ze zelf filteren op jaar of periode. Mocht je geïnteresseerd zijn in oude films, het Eye zet zelfs films beschikbaar die net voor het jaar 1900 geproduceerd zijn. Of bekijk de video essays van verschillende Eye-filmprogrammeurs, hierin vertellen ze hun verhaal en mening over bepaalde films. Ook bieden ze podcasts en andere thuis tips en filmlijstjes aan. Film liefhebber of niet, er is genoeg te zien en doen op de website van het Eye Filmmuseum!

Eye Filmmuseum

Laatst door jou bekeken