Sublime Theater Muziek
© Debbie van Polanen 

Comedy Club Haug, Theater Virus Festival, Maher Festival, Museum Arnhem, Filmhuis LUX

Met Desk-Top Comedy haal je Club Haug in huis

Vorige maand lanceerde Comedy Club Haug hun eerste digitale live comedy show als try out, onder Desk-Top Comedy! Wegens succes zijn ze hiermee doorgegaan en is de show wekelijks te bekijken. Er is één MC en drie comedians, die ieder optreden vanuit hun eigen huis. Samen thuisblijven is hiermee nog nooit zo lachen geweest! De comedians bij Club Haug zijn geselecteerd op charisma en authenticiteit. Kaartjes voor de maand mei staan nu online! Als je niet kan wachten tot de volgende live Desk-Top Comedy show kun je alvast een kijkje nemen op het YouTube kanaal van Comedy Club Haug. Voor meer informatie over de Desk-Top Comedy en fragmenten van eerdere shows klik op de onderstaande linkjes.

Comedy Club Haug

 

Het Theater Virus Festival verspreidt een positief cultureel virus!

Krachten zijn gebundeld en een online festival met het doel om hoop, vreugde, troost en inspiratie te delen is gerealiseerd met het Theater Virus Festival! Theater aan de Schie, De Goudse Schouwburg, Theater de Leest, Theater Het Kruispunt en ATLAS Theater werken samen door elke keer vanuit hun eigen theater een lokaal talent het podium te geven. Elke vrijdag avond wordt er van 20.00 uur tot 21.30 live, op de YouTube accounts van een van de deelnemende theaters, gestreamd. Dit festival is dan geheel gratis te bekijken. Als je genoten hebt van de optredens is er de optie om een bedrag naar keuze te doneren. Het gedoneerde bedrag gaat dan volledig naar de artiesten.

Theater Virus Festival

 

Het Mahler Festival gaat online door 8 tot en met 17 mei!

In het Mahler Festival worden de negen symfonieën van Mahler uitgevoerd door het Koninklijke Concertgebouworkest. Dit festival gaat gelukkig online door. Via hun eigen YouTube en Facebook pagina deelt het Concertgebouw registraties van eerdere Mahler Festivals. Ter introductie van het concert, wordt er elke dag vooruitgeblikt door een orkestlid en een deel van een 10-delige documentaire serie gedeeld.  Om ook kinderen kennis te laten maken met een van de beroemdste componist ter wereld, is er speciaal een lespakket samengesteld, Mahlers Digitale Klaslokaal. Kijk voor meer informatie over het Festival en de activiteiten op onderstaande link.

Mahler Festival

 

Museum Arnhem deelt een divers thuisprogramma

Ondanks de tijdelijke sluiting, deelt ook Museum Arnhem genoeg leuks voor jong en oud zodat niemand zich hoeft te vervelen. Zo kun je de expositieruimte De Kerk digitaal bekijken. Daarnaast staan er museumlessen voor het voortgezet onderwijs online, boetseer sessie, kun je kunst maken met de kinderdirecteur, verschillende video’s en win-acties. Kijk voor het hele thuisprogramma van Museum Arnhem op de onderstaande link.

Thuisprogramma Museum Arnhem

 

LUX bij je thuis

Filmtheater LUX presenteert ‘LUX bij je thuis’. Hierin trakteren ze het publiek op een divers programma. Zo kun zien hoe verschillende theatergezelschappen ‘achter de schermen’ omgaan met thema’s zoals angst, isolatie, verbinding, hoop, tijd, offline leven en, natuurlijk, de toekomst. Ook staan er een online film en filosofie college en filmcursus reeks op de planning. Of zoek de rust op met een yoga sessie en film onder ‘Zendag’. Er zijn nog veel meer initiatieven, voor meer informatie, tijden en kaartjes, ga naar de website.

LUX

Laatst door jou bekeken