Sublime Muziek Theater
Bron: Anja Beutler

Cultuur gaat digitaal!

In tijd van quarantaine is het belangrijk voor ons brein en immuunsysteem om in beweging te blijven en ontspanning te zoeken. Dus, wij zochten voor jou wat culturele afleiding. In plaats van dat jij naar cultuur gaat komt cultuur in deze bijzondere tijd naar jou!

‘Liefdesverklaring (voor altijd)’ van Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel deelt de voorstelling Liefdesverklaring(voor altijd). Samen met de acht andere rijksgesubsidieerde theater gezelschappen doet het Zuidelijk Toneel mee aan het initiatief ‘Donderdag Verwonderdag’. Hierin wordt wekelijks op de donderdag om 18.00 uur via Facebook een voorstelling gedeeld door een van de deelnemende theaters. Deze week is het Zuidelijk Toneel aan de beurt met de registratie van Liefdesverklaring (voor altijd). Het stuk is een vervolg van de gelijknamige voorstelling Liefdesverklaring uit 2014. Waarin zes jongeren hun hartverwarmende dank uiten aan het publiek. In Liefdesverklaring (voor altijd) zijn nu de oudere acteurs aan de beurt. Geniet van deze ode veilig vanuit je huis!

Liefdesverklaring

 

Ga op expeditie met Naturalis

Dankzij Naturalis kun je tijdens de quarantaine periode blijven genieten van de schoonheid van de natuur. Via hun site bieden ze verschillende opties aan. Neem bijvoorbeeld een kijkje in hun collectie bestaande uit meer dan 42 miljoen objecten.  Verder kun je ook op expeditie via Naturalis Natuurwijzer. Of bekijk de zesdelige docuserie van De Toren, hierin wordt je meegenomen op expedities van toen en nu. Voor ieder wat wils dus!

Naturalis

 

Paradiso streamt live!

Paradiso blijft artiesten een podium bieden. Via livestreams op hun Facebook pagina treden verschillende artiesten met uiteenlopende genres op. Er zijn al wat optredens geweest zoals, Leeroy, Joris Voorn en LYMA. Gelukkig kun je deze gewoon terugkijken via de video sectie op hun pagina. Voor de hele maand april staan er ook al een aantal nieuwe optredens op de planning. Elke livestream begint in om 14.00 uur. Voor nu ziet agenda van april er als volgt uit; Donderdag 9 april – Sor. Zaterdag 11 april - Diva Mayday Zondag 12 april – Madbwoy. Dinsdag 14 april - Marmoucha Collective. Donderdag 16 april – Wies en Vrijdag 24 april - Queen’s Pleasure. Houdt de website en Facebook van Paradiso in de gaten voor updates en optredens!

Facebook Paradiso

 

Laatst door jou bekeken