Sublime Museum Festival
Bron: Museum Het Schip

Cultuur inspireert

Privé rondleiding in Museum Het Schip

Een week na de feestelijke opening van hun nieuwe tentoonstelling ‘Bruno Taut: de fantasie voorbij’, moest het museum sluiten. Toch heeft het museum een plan bedacht om het publiek toch nog mee te nemen in de wereld van Bruno Taut. Via Whatsapp, Facetime of Skype kun je een privé rondleiding boeken bij een van de gidsen. Het concept is simpel, je koopt een kaartje en plant je bezoek in op een gereserveerd tijdstip. Vervolgens wordt je gebeld door een van de gidsen, die je vervolgens meeneemt  door de wereld van Bruno Taut en kun je vragen stellen. De tour wordt omschreven als inspirerend, informatief en genieten. Kijk voor prijzen en meer informatie op de website.

Museum Het Schip

 

‘De Burgemeester van..’ DNK Assen

Het DNK Assen biedt filmtrailers, luisterboeken, prentenboeken, theaterfilmpjes en nog veel meer allemaal online aan! Elke donderdag delen ze een registratie van een voorstelling of film onder het kopje bioscoop. De film blijft een week beschikbaar. Daarnaast delen ze ook theaterfilmpjes en lanceerden ze hun eigen theaterserie: ‘De Burgemeester van..’. Hierin treden de burgemeesters op, en staan zij op de planken van de Grote Zaal in het DNK theater. Hiermee wordt de stilte in de theaterzalen doorbroken en ontvangt de kijker een positieve boodschap. Er zijn genoeg filmpjes, boeken en tips te vinden op de website van het DNK Theater. Benieuwd geworden? Neem een kijkje!

DNK Assen

 

Grenzen vervagen bij The Social Distancing Festival

The Social Distancing Festival is een online initiatief speciaal gemaakt voor alle kunstenaars, die geraakt zijn door de gevolgen van het Coronavirus. Op hun platform wordt kunst van over de hele wereld gedeeld, gevierd en gezien. Het doel is dat wij als gemeenschap samenkomen, speciaal in deze tijd. Dans, muziek, theater, visuele kunst, livestreams van over de hele wereld is nog nooit zo toegankelijk geweest. Kom samen met de rest van wereld en geniet bij The Social Distancing Festival!

The Social Distancing Festival

Laatst door jou bekeken