Sublime Theater Muziek
Bron: Roel van Berckelaer

Cultuur in Quarantaine

Cultuur in Quarantaine

In tijd van quarantaine is heet belangrijk is voor ons brein en immuunsysteem om in beweging te blijven en ontspanning te zoeken. Dus wij zochten voor jou wat culturele afleiding. In plaats van dat jij naar cultuur gaat komt cultuur in deze rare tijd  naar jou!  

 

Thuis Theater Utrecht

Tijdens de Coronacrisis graaft Thuis Theater Utrecht voorstellingen uit haar archief. Ze delen elke donderdag via hun social media platformen Facebook, Instagram en Twitter welke voorstelling die week te zien is. Afgelopen vrijdag 27 maart hebben ze de registratie van Stad der blinden live gezet, geregisseerd door Thibaud Delpeut. In de voorstelling, gebaseerd op het boek van Nobelprijswinner José Saramago, wordt je meegenomen op reis naar de schurende maar ook grappige belevingswereld van de blinden. “Het zijn niet de ogen die zien, maar de hersenen. Maar wat als de ogen, de spiegels van de ziel, dienst weigeren?” Verander jouw huis in een theater en geniet van deze gratis voorstelling!

Meer info & voorstelling

 

Kijken kijken, niet lopen bij Thuismuseum.nl

De cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture brengen het museum bij jou thuis. In de vlogs nemen ze je mee op virtuele tour door de lege gangen van verschillende musea en indrukwekkende werken die nu niemand te zien krijgt. Via het platform Thuismuseum.nl kun je deze rondleidingen zien. Daarnaast hopen zij met het initiatief “kijken kijken, toch een kaartje kopen” de museale sector te steunen.  Zij roepen je op om een donatie te doen voor een online bezoek.

Meer info & tickets

 

Verdiepende documentaires via IDFA

Het International Documentary Film Festival Amsterdam heeft een grootaanbod van documentaires over verschillende onderwerpen online staan. Ze zijn verdiepend en hoogwaardig. Connected is een van de documentaires die dit onderstreept. Hier wordt een ouder stel gevolgd. De documentaire laat zien dat ze elkaar, onder moeilijke omstandigheden, moeten vinden en verbinding moeten zoeken met behulp techniek. Door een camera zien we wat de man waarneemt. Zelfs als de techniek faalt, zie je dat het stel met elkaar verbonden blijft. Er zijn verschillende must see documentaires op IDFA te vinden. Neem een kijkje op hun platform stream de beste (gratis) documentaires!

Meer info & documentaires

 

De kindermuziek week

Vanaf 27 maart tot 5 april 2020 is de kindermuziek week. Tien dagen lang staat muziek van kinderen van 0 tot 12 jaar centraal, dit jaar online! Er is een programma via de website beschikbaar gesteld om kinderen te inspireren en motiveren om zelf muziek te maken. Filmpjes, challenges, en lessen worden online gezet op Youtube en het programma is te vinden op kindermuziekweek.nl.

Kindermuziekweek

 

 

Laatst door jou bekeken