Sublime Muziek Film
Bron: Reinout Bos

Cultuur toegankelijk vanuit huis!

Muziek stopt nooit met het Metropole Orkest

Ook in de moeilijkere tijden laat zet het Metropole zich in voor het publiek. Ook zij zijn getroffen door de maatregelen tegen het Corona Virus, maar zijn vastbesloten muziek te blijven delen. Het Metropole Orkest komt dus naar jouw woonkamer met verschillende concerten. Nieuwe, oude, nationale en internationale concerten worden via hun Facebookpagina en website elke woensdag, vrijdag en zondag live gestreamd. De agenda van deze week is al bekend. Vandaag, vrijdag 17 april om 20.30 uur wordt het live concert, van Laura Mvula en het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley online gezet. Aanstaande zondag 19 april om 16.00 uur zenden ze het concert ‘Ramses Leeft!’ uit. Houdt dus de website en Facebookpagina van het Metropoel Orkest in de gaten zodat je niets moois hoeft te missen!

Metropole Orkest

 

Nederlands Dans Theater gaat live!

Het Nederlands Dans Theater deelt verschillende digitale initiatieven waarvan wij mogen meegenieten! Zo kon je gisteren, donderdag 16 april, om 20:00 uur live meekijken naar ‘Switch Stream’ via de Facebook pagina van het NDT. Hierin traden hun eigen dansers zelfgemaakte stukken op. De avond werd gepresenteerd door NDT 1-danser Roger Van der Poel. Daarnaast, zetten ze wekelijks gratis balletten online van een bekende choreograaf. Je kunt dan gedurende een week genieten van de voorstelling die te zien is op hun eigen streaming-serie NDTV. Switch Stream gemist? Kijk hem dan terug op de Facebook pagina van het NDT. Ga je toch liever voor de complete balletten, ga dan naar NDTV!

NDTV

 

My Darling Short Film Festival

De allereerste editie van My Darling Quarantine Short Film Festival is live. Hierin deelt het platform Talking Short elke week een online programma van zeven korte dystopia films, die gratis te bekijken zijn. Daarna kan het publiek stemmen op hun favoriet. Daarnaast hebben ze een GoFundMe campagne gestart waarmee ze de donaties verdelen over twee groepen. De ene helft van het geld gebruiken ze om Medecins Sans Frontiers te steunen, en de andere helft is bedoeld voor de culturele sector. Een super initiatief! Benieuwd naar de films?

My Darling Quarantine Short Film Festival

 

Wereldse Doe-Het-Zelfs via het Afrika Museum

Creatief of niet, de Doe-Het-Zelfs van het Afrika Museum kun je met het hele gezin doen! Deze kindvriendelijke activiteiten zijn uiteenlopend en leerzaam. Zo kun je bijvoorbeeld een liefdesbrief van kraaltjes maken, zoals de Nguni en Zulu stammen in Zuid-Afrika dat doen, of leer je hoe je een handje van Fatima amulet maakt, die je beschermt tegen het kwaad. Elke week wordt er weer een nieuwe activiteit online gezet. Neem een kijkje naar wat voor wereldse werkjes je alvast kunt maken!

Doe-Het-Zelfs

 

Bewaar Je Ticket, geniet later!

In deze quarantaine tijd helpt de sector ons door cultuur toegankelijk te houden voor het publiek. Andersom kunnen wij de sector steunen met het nieuwe initiatief 'Bewaar Je Ticket'! Met deze nieuwe ticketregeling blijft het bewaarde kaartje geldig voor het verplaatste evenement of een alternatief en support je tegelijkertijd de culturele sector. Daarnaast blijft de optie open om geld terug te vragen of om het kaartje te doneren. Dus steun de sector en bewaar je ticket!

Meer info

Laatst door jou bekeken