Sublime Muziek Festival
Bron: Beeld epa

Koningsdag Woningsdag

De fysieke Koningsdag 2020 in Maastricht kan helaas niet door worden gegaan. Toch zijn er ook genoeg initiatieven gevonden zodat je veilig vanuit huis toch nog kan genieten van Nederlands grootste volksfeest!

 

Koningsdagthuis

Koningsdagthuis is ontstaan op initiatief van van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen, SparkOptimus, Incentro & Google. Het idee is dat heel Nederland verbonden blijft door online activiteiten. Het programma wordt dus ook samen gecreëerd. Je kan kijken hoe bekend Nederland Koningsdag viert door de filmpjes die zij vanuit hun huis delen. De organisatie vraagt ook aan het publiek om iets creatiefs te delen. Deel bijvoorbeeld een theaterstukje, muziek of dans, alles is welkom en wordt gewaardeerd. Vanuit huis maar toch samen moet er een feestje worden gemaakt en gevierd! Bekijk welke artiesten er mee doen en hoe jijzelf iets kan delen!

Koningsdagthuis

 

Kingsday Virtual Reality op de Dam

Je kunt met Kongingsdag alsnog op de Dam staan! Het Kingsday VR Festival speelt af op de Dam van 20:00 tot 23:00. Op het festival komen verschillende muziekoptredens. De line up bestaat onder andere  uit Kwambo, Vangrail, dj Jochem Hamerling en een mysteryguest. Ze hebben het festival zo gebouwd dat je nog steeds een biertje en eten kunt bestellen bij de virtuele bar. Je kunt zelfs de koning een handje kan geven voor zijn 53ste verjaardag. De avond wordt feestelijk afgesloten met een vuurwerk- en lichtshow! Een kaartje kost €7,50 en alle opbrengsten worden gedoneerd aan de Voedselbank. Benieuwd geworden naar dit festival? Klik voor meer informatie op de link hieronder.

KingsdayVR

 

BalKon-ingsdag Drive By en Live Jazzmuziek van en voor Rotterdam

Rotterdam viert BalKon-ingsdag! Hierin rijdt een busje met een groot geluidssysteem door de stad heen en creëren ze een eigen Drive By Disco! Je wordt uitgenodigd om lekker op je balkon of in je tuin te gaan staan en even helemaal los te gaan! Je kunt je aanmelden via hun Facebook en dan komt de Balkon-ingsdag Drive By ook naar jouw buurt! In Crooswijk zetten verschillende organisaties zich in om een mooi feestje te organiseren voor de ouderen in de wijk. In de verzorgingshuizen Hoppesteyn en Rubroek worden er tompoezen uitgedeeld en kun je van live jazzmuziek genieten.

Drive By

 

Ik ben een koning

Stichting Jong Ondernemen roept alle kinderen van Nederland op om zich in te zetten voor de ander met de actie ‘Ik ben een koning’. Hierin verzinnen kinderen hun eigen actie. Via Jong Ondernemen krijgen ze les hoe je hiermee kunt beginnen. Word ook een koning!

WordEenKoning

Laatst door jou bekeken