Sublime Jazz Film

Sublime Weekly: Art&Antiques, Camera Japan, Jazz Roots, Paleis Het Loo

Art & Antiques Weekend

Kunsthandelaars en antiquairs in het Spiegelkwartier in Amsterdam openen jaarlijks twee dagen hun deuren voor het publiek, dat is dit jaar het aankomende weekend op zaterdag 28 en zondag 29 september. Zij laten dit weekend hun nieuwste aanwinsten zien, er zijn speciale lezingen bij te wonen en tentoonstellingen en kunstenaars die laten zien hoe ze te werk gaan. Wist je dat zelfs het Rijksmuseum sinds 1913 regelmatig kunstobjecten inkoopt bij de ruim zeventig gespecialiseerde kunsthandelaars die het Spiegelkwartier rijk is. Het rijksmuseum ligt ook op loopafstand, dus je kunt er gelijk een mooi uitstapje van maken!

 

Camera Japan Festival

Op Camera Japan zie je maar liefst veertig Japanse films uit alle genres. Verder zijn er veel culturele en culinaire workshops, foto-exposities, een quiz en de jaarlijks terugkerende filmbrunch. Het thema dit jaar is “Youth”. Het festival begon al op 25 september maar is nog in volle gang tot zondag 29 september. Het festival heeft verschillende hoogtepunten zoals de nieuwste film van Kawasa Naomi, Vision en Melancholic van Sabu Jam. Naast film focust Camera Japan zich ook op andere kunsten, cultuur en eten. Voor de kleinste bezoekers is op zondag 29 september een speciale middag georganiseerd met workshops, films, ansichtkaarten maken en foto’s maken in de photobooth. Het festival vindt plaats in zowel LantarenVenster als in WORM te Rotterdam.

 

Jazz Roots

Voor Jazz Roots organiseert rasmuzikant Sven Figee een serie spannende jazz-avonden in Rotown, met een diverse muzikale gasten. Sven Hammond zal tijdens Jazz Roots optreden in de oorspronkelijke bezetting, waar het allemaal begon: geen fransjes en tierelantijntjes, maar rauwe instrumentale jazz, soul en boogaloo. Voor deze editie is er de special guest: Jennie Lena. De zangeres zingt al van kinds af aan, maar haar doorbraak volgde na haar auditie bij “The Voice of Holland” in 2015. Dus kom op zondag 29 september om 20.30 genieten van dat heerlijke rauwe jazz in Rotown, Rotterdam.

 

September Tuinmaand – Paleis Het Loo

Paleis Het Loo zet in september haar tuinen weer volop in de schijnwerpers! Je kunt een kijkje nemen op plaatsen die normaal niet toegankelijk zijn. Dit weekend is het laatste weekend om volop van de tuin te genieten. Op zaterdag 28 en zondag 29 september kan jij je ook uitleven tijdens de eerste editie van de bloemschikwedstrijd. Tijdens het programma maken de deelnemers twee opdrachten. Na afloop worden de boeketten beoordeeld door een vakjury en ontvangen de winnaars een leuke prijs.

 

Laatst door jou bekeken