Sublime Muziek Theater
Bron: Raymond van Olphen

De Verleiders, Noordbrabants Museum, De Doelen en Mini Mysteries uit de Klassieke Muziek

De Verleiders zetten je aan het denken

Bos Theater producties zet een zes-delige serie van DE VERLEIDERS online. Jaar na jaar brengen De Verleiders een dringend maatschappelijk probleem aan de kaart. Voorbeelden hiervan zijn de banken, gezondheidszorg, falende bescherming tegen schending van privacy, vastgoedfraude, particuliere geldcreatie of onnodig medicijn gebruik. De voorstellingen zijn leerzaam en zetten je aan het denken. Je zal oplettender of voorzichtiger zijn met de keuzes die je maakt. De rollen van De Verleiders zijn verdeeld over verschillende acteurs die tot de top behoren. De voorstellingen zijn een mix van spannend, grappig, leerzaam en een politiek spel.  De registraties zijn nog t/m 19 mei te zien.

De Verleiders

 

Bekijk digitaal de grootste trots van Brabant, Het Noordbrabants Museum

In de digitale Tour neemt theatermaker en kunstliefhebber Lucas de Man je mee door het museum. In de kamers van het museum lopen verschillende conservatoren rond die wat meer vertellen waar je je bevindt en wat je ziet. De tour is heel mooi opgenomen, het beeld is scherp en de kamers en kunstwerken van het museum zijn indrukwekkend. De tour begint in het gouvernementspaleis waar de gouverneur ook voor een lange tijd heeft gewoond. Daarna loopt de tour verder in de tijd van het modernisme. Ook de twee tijdelijke tentoonstellingen: ‘Meesterwerken uit Wenen’ en ‘Shao Fan’ komen aan bod. Na het genieten van een Bossche bol in de brasserie ga je verder naar de paleistuin en het Van Gogh paviljoen. De tour eindigt prachtige Statenzaal. Voor meer verdieping en uitleg over bepaalde schilderijen bestaat er de optie om aparte uitleggende filmpjes te bekijken. Als je dat niet nodig vindt duurt de tour ongeveer 25 minuutjes. Voor deze mooie, leerzame en indrukwekkende tour klik op de onderstaande link.

Digitale Tour Noordbrabants Museum

 

Lunchbreak met Concerten vanuit De Doelen

Elke werkdag om 12.15 kun je genieten van een live optreden vanuit De Doelen, Rotterdam. Het initiatief is 3 weken geleden begonnen. Alle voorgaande concerten zijn op de YouTube pagina van het concertzaal terug te zien en te beluisteren. Als het concert is afgelopen vindt er ook een nabespreking plaats met vragen van Mieke van der Linden. Hiermee kom je meer te weten over de artiesten en ook hoe zij deze tijd beleven. Voor het programma van de aankomende concerten, klik op onderstaande link.

De Doelen

 

Podcasts over Mini Mysteries uit de Klassieke Muziek

Er hebben heel wat vreemde gebeurtenissen plaatsgevonden in de klassieke muziekwereld. Avrotros presenteert daarom de Mini-Mysteries: Klassieke Muziek, waarin de bizarre verhalen uit de muziekwereld in de vorm van podcasts gedeeld worden. Ab Niewdorp en Rebecca van der Weijde bespreken de complottheorieën, missende symfonieën, huurmoordenaars en verdachte doodsoorzaken van de muzikanten uit de Klassieke Muziekwereld. De podcasts zijn ongeveer tussen de 10 – 15 minuutjes lang. Benieuwd naar de bizarre verhalen?

Mini-Mysteries: Klassieke Muziek

Laatst door jou bekeken