Sublime Museum
© E Landy

Weekly Sublime: 50 jaar Woodstock, Tim Knol, Over het IJ Festival en Spider-Man

Dit weekend is er met het mooie weer een prima reden om eens lekker op stap te gaan. Met de tips van deze week kan jij je op cultureel gebied je vermaken in het Amsterdamse Vondelpark, bij de NDSM-werf, in het oosten van het land of gewoon lekker in de bios.

Fototentoonstelling 50 jaar Woodstock – Rensenpark Emmen

Maar eerst de herinnering aan de hippietijd, dit doe je in Emmen. Emmen? Ja in Emmen! Duik het Rensenpark in midden in de stad en je waant je in een groene omgeving waarin het legendarische en meest beroemde popfestival ooit wordt herdacht: Woodstock!

Het festival vond dit jaar namelijk precies vijftig jaar geleden plaats. Dit wordt gevierd met een uitgebreide fototentoonstelling van fotograaf Elliot Landy, die met de iconische foto’s dat hij maakte op het festival in een keer wereldberoemd werd als fotograaf.

Hij neemt je namelijk mee terug naar de sixties waarin de grote maatschappelijke onrust, flower power en de gemoedelijke sfeer perfect wordt vastgelegd. Je ziet de grote festivalweide met de natuur, het publiek en natuurlijk foto’s van de bekende artiesten die er speelde zoals Bob Dylan, Jimi Hendrix en Joe Cocker.

Woodstock

Wanneer: De tentoonstelling ‘50 jaar Woodstock’ is nog tot en met 26 augustus te bezoeken in het Rensenpark Emmen.

Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen – Vondelpark Openluchttheater – Amsterdam

Zanger en muzikant Tim Knol biechtte het al eens eerder op; de bluegrass en country zijn hem zeer Met gegeven besloot hij samen met de bevriende band the Boogiemen om een album op te nemen en daarnaast uitgebreid op tournee te gaan.

Onder de noemer Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen speelt hij dit hele jaar door het land en neemt hiervoor ook festivals en openluchttheaters mee, waaronder een optreden deze zondag in het Amsterdamse Vondelpark. Een mooie kans om in deze zomerse sferen een bezoekje te brengen.

Verwacht naast werk van het album ook klassiekers uit het genre. En dat in een van de groenste plekjes van onze hoofdstad. En het allerleukste is misschien wel: de toegang is helemaal gratis!Wanneer: Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen zijn aanstaande zondag te zien in het Openluchttheater in het Vondelpark in Amsterdam. Toegang is gratis!

Over het IJ festival – NDSM-werf Amsterdam

Verderop in Amsterdam zijn het de theatermakers en kunstenaars die samenkomen op het theaterfestival Over het IJ aan de NDSM-werf; dit weekend de plek waar jij je kan verbazen met de leukste en meest vernieuwende theater.

Met de stad als decor en als stem is het festival er om dit stadsleven leefbaar te maken en te houden, en dan door middel van theater.

Zo is er in de programmering bijvoorbeeld de show ‘Reverse Engineering’, waarin er in de vorm van een spel nagedacht en gesproken wordt over recycling in de grote steden en is er bij ‘It happens’ een circusachtige voorstelling over de ‘perfecte imperfectie’ van de mens.

Een maatschappelijk betrokken festival wat bezoekers een bijzondere kans geeft om theater op een andere manier te beleven.Wanneer: Het Over het IJ Festival is dit hele weekend te bezoeken op de NDSM-werf in Amsterdam.

Film: Spider-Man: Far From Home

Voor wie Amsterdam of Emmen te ver is zou ook een tripje kunnen maken naar de bioscoop voor bijvoorbeeld de nieuwe Spider-Man.

Peter Parker is namelijk terug met een nieuw avontuur. Ditmaal blijft hij niet in New York om het kwaad te bestrijden maar reist hij richting Europa.

Want wat in eerste instantie als een vakantie met vrienden begon, eindigt in een avontuur om een aantal grote en onverklaarbare aanvallen in Europa te ontrafelen.

Het ontpopt zich als een spannend verhaal met grote steden als Londen en Venetië als decor. De hoofdrollen zijn weggelegd voor onder meer Tom Holland, Samuel L. Jackson en Jake Gyllenhaal.Wanneer: ‘Spider-Man: Far From Home’ draait vanaf dit weekend in de bioscoop.

Fijn weekend!

Laatst door jou bekeken