Sublime Muziek Film
Alain Clark by Jan Willem, Flickr

Weekly Sublime: Alain Clark, System Crasher, Dick Bruna en Utrecht: Hart voor Elkaar, Anastasia

Weekly sublime met de leukste culturele weekend tips voor jouw aankomende weekend! Met deze week in de schijnwerpers: Alain Clark, System Crasher, Dick Bruna en Utrecht: Hart voor Elkaar, Anastasia

 

Alain Clark

Alain Clark is aanstaande zondag te zien in Alkmaar! De Haarlemmer is bekend van hits als ‘Back in my World’, ‘Blow me Away’ en ‘Father & Friend‘ en bracht 31 Januari 2020 zijn nieuwe Album uit. Het nieuwe album Sunday Afternoon is ontstaan in de echo van zijn eerdere album Bad Therapy, die werd opgenomen in de Verenigde Staten. Toen hij thuis was schreef hij een liedje op de bank met zijn gitaar en ontdekte weer de flow. Op zichzelf, uiten wat hij voelt. Dat is de manier waarop hij zijn muziek wil maken en daar lag ook de basis voor het album Sunday Afternoon. Hij hoeft niets te forceren en dat geeft hem meer vrijheid. Als hij live optreedt, gaan de nummers nog meer leven en klinken ze oprechter. Met zijn nieuwe album, Sunday Afternoon, gaat Alain Clark daarom ook samen met zijn band op tour naar 6 Nederlandse clubs. Net als de naam van zijn nieuwe album, zijn alle optredens op de zondag middag. Ervaar het ultieme zondagmiddag gevoel, Aanstaande zondag 1 maart in Victorie Alkmaar!

Meer info & tickets

 

System Crasher System

Crasher is de Duitse Oscarinzending en won verschillende prijzen waaronder een Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn. Dit weekend is hij te zien in verschillende bioscopen en filmhuizen! De negenjarige Benni hunkert naar een warm en permanent thuis, maar door een jeugdtrauma is ze onhandelbaar. Haar laatste hoop is de jonge anti-agressiecoach Micha. Benni (Helena Zengel) is een negenjarige wildebras die door een jeugdtrauma worstelt met paniekaanvallen en agressief gedrag. Haar alleenstaande moeder kan de zorg niet aan, waardoor de sociale diensten zich over het meisje ontfermen. Ze houdt het alleen in geen enkel pleeggezin lang vol, ondanks de vele inspanningen van de wanhopige maatschappelijk werkster mevrouw Bafané (Gabriela Maria Schmeide). Haar laatste hoop is Micha (Albrecht Schuch), een jonge anti-agressiecoach wiens taak het is om Benni naar school te begeleiden. Hun relatie wordt intenser en na een paar weken samen in het bos te hebben doorgebracht, beginnen de grenzen tussen werk en privé voor de jonge vader Micha al snel te vervagen.

Dick Bruna en Utrecht: Hart voor Elkaar

Dit is het laatste weekend om de bijzondere tentoonstelling van Dick Bruna en Utrecht: Hart voor Elkaar te zien! Hendrick Magdalenus (Dick) Bruna werd geboren op 23 augustus 1927 in Utrecht. Hij was schrijver, tekenaar en grafisch vormgever van kinderboeken. Hij werd bekend met zijn kinderboekjes over nijntje. Dick Bruna heeft een speciale band met Utrecht. De interessante tentoonstelling, Dick Bruna en Utrecht: Hart voor Elkaar laat de inzet van de kunstenaar voor de stad Utrecht zien. Via foto’s, affiches, ontwerpen, krantenartikelen en andere objecten voel je de warme band die Bruna had voor deze stad. Hij heeft met zijn werk een grote rol voor de stad Utrecht vervuld. Zo maakte hij verschillende ontwerpen voor de gemeente en organisaties in de stad. Zijn affiche ‘Utrecht, stad naar mijn hart’ uit 1986 is de inspiratie voor deze tentoonstelling die de betekenis van Dick Bruna voor Utrecht en andersom laat zien.

Meer info & tickets

 

Anastasia

Anastasia de Musical winnaar van de publieksprijs ‘Beste Musical 2020’ moet je dit weekend zien, in het AFAS Circustheater in Scheveningen! Het verhaal volgt Anya, een jong en moedig weeskind. Ze weet niets meer van vroeger en ook niet wie ze is. Met haar muziekdoosje als enige bezit gaat ze opzoek naar haar verleden. Ga mee op avontuur naar koninklijke paleizen en het Parijs van 1920. Hoe kan het dat Anya sprekend lijkt op groothertogin Anastasia Romanov? Is ze écht de dochter van de vermoorde tsaar Nicolaas? Langzaam begint Anya haar familiegeschiedenis te begrijpen, en ontdekt ze wie zij zelf is. Tijdens haar zoektocht wordt ze ook nog op de hielen gezeten door de meedogenloze Sovjet officier Gleb dus vlucht Anya naar Parijs. Uiteindelijk is er maar één ding belangrijk: is Anya echt de beroemde Anastasia Romanov of niet? Beleef deze mysterieuze geschiedenis en ga naar de musical Anastasia!

Laatst door jou bekeken