Sublime Film
© 2019 Disney Enterprises Inc. - All Rights Reserved

Weekly Sublime: Central Park Festival, Welcome To Paradise, Dara O Briain en Aladdin

Central Park Festival - Utrecht

Voor als je van een goed glas wijn, een lekker hapje eten en van goede muziek houdt kan je dit weekend heerlijk beginnen in Utrecht. Central Park Festival is namelijk terug en is, zoals de naam al verklapt, een festival met naast de nodige muziek ook een mooie spot om lekker op de picknickweide in de zon te genieten.

Zo is er met de drie poppodia, diverse mobiele keukens en zelfs een wijnfontein een heerlijke festivaldag in mei. Dit jaar staan op de affiche onder andere Kaiser Chiefs, De Jeugd van Tegenwoordig en Di-rect.

Wanneer:
Central Park Festival is deze zaterdag vanaf 12 uur te bezoeken in de Grasweide Strijkviertel in Utrecht.

Bali – Welcome to Paradise – Museum Volkenkunde Leiden

Of reis anders af naar Leiden waar je alleen nog dit weekend in Museum Volkenkunde in Leiden terecht kan voor de tentoonstelling ‘Bali – Welcome To Paradise’.

Hier leer je veel meer van wat je alleen in de reisgidsen leest over dit bijzondere Indonesische eiland. Meer dan alleen parelwitte stranden en prachtige natuur maar ook over het hindoeïsme, de plasticproblematiek en het massatoerisme.

De tentoonstelling doet dit op een bijzondere manier, namelijk in de vorm van persona’s. De hindoeïstische priester, een activistische kunstenaar en een local die zijn geld verdient met toerisme worden op een bijzondere manier vertegenwoordigd.

Namelijk door middel van ceremoniële voorwerpen, beelden van de plastic soep en een nagemaakt strand inclusief strandstoelen. Allen geven zij het huidige Bali zijn identiteit.

Na het bezoek van deze tentoonstelling weet je pas echt wat Bali is voor de wereld en hoe de cultuur van dit land zich echt heeft gevormd zoals deze nu is.

Wanneer:
Bali – Welcome to Paradise is nog t/m dit weekend te zien in Museum Volkenkunde in Leiden.

Dara O Briain – Carré Amsterdam

Ierse comedian Dara O Briain is naast zijn tv-carriere op de BBC ook te vinden in de theaters en steekt daarmee graag de Noordzee over, en niet voor de eerste keer.

Bekend staat hij om zijn gevatte humor vol supersnelle en absurde anekdotes. Hierbij schuwt hij een beetje interactie met zijn publiek absoluut ook niet. Sterker nog, het is waar hij bekend om staat.

Want niet alleen geprepareerde grappen komen langs, maar ook genoeg grappen die ter plekke bij hem te boven komen. Het is dan ook een comedy-avond waarin hij zelf even goed meelacht.

Wanneer:
Dara O Briain staat met zijn show ‘Voice of Reason’ deze zaterdag en zondag in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Film: Aladdin

Tot slot kan je voor een echte familiefilm terug naar de bioscoop. Terug ja, want na de klassiekers als ‘Dumbo’ en ‘Jungle Book’ is het moment er nu voor ‘Aladdin’ om de Nederlandse bioscopen opnieuw te veroveren.

Het is dit keer niet als animatie, maar als live-action remake dat je wordt meegenomen in het verhaal van straatjongen Aladdin die prinses Jasmine’s hart probeert veroveren, de geest uit de toverlamp ontbreekt hierbij natuurlijk ook niet.

Laat je dus meenemen in de film waar de magie van dit beroemde sprookje over de wereld van tovenarij en Duizend-en-een nacht tot leven komt.

Wanneer:
Aladdin is vanaf deze week te zien in de bioscoop.


Fijn weekend!

Laatst door jou bekeken