Sublime Museum Fotografie
Erwin Olaf, Rain, The Ice Cream Parlour. 2004 © Erwin Olaf

Weekly Sublime: Erwin Olaf, Oerol, Long Shot en St. Paul & The Broken Bones

Erwin Olaf – Gemeentemuseum Den Haag

We starten dit weekend met een van Nederlands grootste fotografen: Erwin Olaf, die dit jaar zestig kaarsjes uitblaast. De museumliefhebbers onder ons viert niet in een maar in twee musea; een dubbeltentoonstelling dus. Het werk van de beeldkunstenaar spant over een dusdanig lange periode dat hier speciaal voor gekozen is.

Zo wordt de levensloop van Olaf chronologisch getoond; van de transitie van zwart-wit naar kleur, van analoog naar digitaal tot zijn nieuwste foto-experimenten met Photoshop. Ook zie je verschillende thema’s in dit brede oeuvre; van controversiële werk van naakte bejaarden tot aan portretten van Koningin Maxima.

Wanneer: De jubileumtentoonstelling ‘Erwin Olaf’ is nog tot en met dit weekend te zien in het Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag.

Oerol Festival - Terschelling

Voor dagjesmensen die net wat verder willen reizen is er dit weekend het jaarlijks terugkerend muziek-, kunst- en theaterfestival Oerol op Terschelling.

Editie 37 start vanaf vandaag en brengt een verzameling van theaterproducties uit heel het land; van straatacrobatiek tot fakirstunts en van experimenteel theater midden in de duinen tot eenpersoonsconcerten.

Oerol staat erom bekend om te verassen, te inspireren en te lachen. Het is een festival dat buiten het eiland nooit zo mooi zal aanvoelen!

Wanneer: Oerol Festival is vanaf deze vrijdag te beleven op Terschelling. Is dit weekend te ver of onhandig? Geen probleem, Oerol is nog tot en met volgende week zondag 23 juni te bezoeken.

Film: Long Shot

Dan nog een mooie film voor dit weekend, want met ‘Long Shot’ heb je vanaf dit weekend weer een mooie tragikomedie te pakken. Met de film van de makers van onder andere ‘Bad Neighbors’ beland je in het verhaal van Fred, een gerenommeerd journalist die geen blad voor de mond neemt, en topdiplomate Charlotte.

De twee zijn elkaars uitersten, zo erg dat ze naar elkaar toe groeien en er een relatie opbloeit. Zeker wanneer zij besluit zich kandidaat te stellen als president en hem als speechwriter aanneemt.

Wat volgt is spanning en gevaar, maar met name een hilarisch verhaal over een haast onmogelijke situatie en setting.

Met in de hoofdrol Seth Rogen als journalist Fred en Charlize Theron als diplomate Charlotte.

Wanneer: ‘Long Shot’ is vanaf nu te zien in de bioscoop.

St. Paul & The Broken Bones – Effenaar Eindhoven

Met de dampende en stampende muziek van St. Paul & The Broken Bones kan je dit weekend heerlijk afsluiten. Deze zevenkoppige band onder leiding van zanger Paul Janeway staat namelijk deze zondagavond in de Eindhovense Effenaar.

De heren brengen soulmuziek uit de richting van Otis Redding en Little Richard weer tot leven met naast gitaar, bas en drums ook blazers en hammondorgels.

Een southern soul revelatie waar je u tegen zegt; krachtig, swingend en vol passie.

Wanneer: St. Paul & The Broken Bones is deze zondag 16 juni te zien in de Effenaar in Eindhoven.

Fijn weekend!

Laatst door jou bekeken