Sublime Museum Muziek
Thomas Pol by Karin van Gilst fotografie

Weekly Sublime: Jazzserie Concert - Sterke Verhalen Unplugged, Dangerous Liaisons, Les Misérables, Hoogtij(d) Expositie

Jazzconcert - Sterke Verhalen Unplugged 

Aanstaande zondag is jazzmuzikant Thomas Pol, met zijn nieuwe trio, te zien in het Nederlands Foto Museum! Het concept om klank en beeld te combineren is samengesteld door saxofoniste Kika Sprangers, in samenwerking met Jazz International Rotterdam. Het doel is dat de muzikanten de thematiek in de fotoserie van het museum met hun geluid versterken. In dit concert van Rotterdammer Thomas Pol wordt er ingegaan op de fotoserie ‘Macht en Onmacht’. T.Pol 3 neemt je mee in het verhaal van de zwervers en misdeelden in de steden Rotterdam en New York.  Deze metropolen lijken gedreven te worden door non-stop verandering, snel geld en economische groei, maar ook door de strijd om te overleven. Samen met Jamie Peet op de drums en Tony Roe op de piano, geven de drie je een muzikale reality check, het is krachtig en eerlijk, geïnspireerd op jazz en hiphop.

Mocht u er deze zondag niet bij kunnen zijn, Sterke Verhalen – Unplugged vindt ook nog plaats op  29 maart, 26 april en 17 mei 2020 allemaal in het Nederlands Fotomuseum.

Met het ticket heeft u toegang tot het concert en de exposities in het museum. Als u in bezit bent van een Museumkaart, Rotterdampas, ICOM, Vereniging Rembrandt of BankGiro Loterij VIP kaart, dan is de toegang gratis.

Dangerous Liaisons 

Vrijdagavond gaat Dangerous Liaisons in première! Dit hele weekend is de voorstelling te zien in het DeLaMar Theather in Amsterdam. In dit toneelstuk staan rasartiesten Tjitske Redinga en Mark Rietman voor het eerst samen op de planken! Het thema man-vrouwverhouding en seksualiteit en macht staan centraal.  Het is een actuele, rauwe, geestige en energieke toneelbewerking van de film en 18e-eeuwse brievenroman Dangerous liaisons. In dit stuk spelen Graaf Valmont (Rietman) en markiezin de Merteuil (Redinga) een meedogenloos spel om liefde en macht. Het gaat ook over kwetsbaar durven zijn. Valmont en Merteuil proberen om niet gekwetst te worden of om niet verliefd te worden, en hun hart te beschermen. Toch lukt dat ze niet. Verwacht een groep vurige acteurs die dubbelrollen vertolken: man wordt vrouw en vrouw wordt man. Dit levert een heerlijke theateravond op over liefde, macht en de spannende en fascinerende strijd tussen de seksen.

Les Misérables

Dit weekend is Les Misérables in de Nederlandse bioscopen te zien! Het verhaal gaat dat Stéphane, die nog maar net verhuisd van de provincie naar de stad Parijs, terecht komt in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. Hij voelt en merkt al snel dat de verschillende bendes voor spanningen zorgen in de wijk. Hij ontmoet er ook zijn nieuwe collega’s en ervaren agenten Chris en Gwada. Wanneer zij tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun acties en komen ze in de problemen.

Les Misérables, geïnspireerd op de rellen van de Franse buitenwijken in 2005, ging op 15 mei 2019 in première op het filmfestival van Cannes waar hij de Prijs van de jury won. De film kreeg ook positieve kritieken van de filmcritici met een score van 84% op Rotten Tomatoes. 

Hoogtij(d) Expositie 

Dit weekend kunt u naar de expositie Hoogtij(d) in Almere! De tentoonstelling illustreert het stijgende waterpeil en de gevolgen hiervan op ons planeet. Het indrukwekkende werk van kunstenaar en journalist Kadir van Lohuizen, geeft een duidelijk beeld van de klimaatcrisis en dat verandering essentieel is! Lolhuizen heeft meerdere keren de World Press Photo-prijzen en de Zilveren Camera gewonnen. Daarnaast publiceert hij in diverse gerenommeerde bladen als, de Washington Post,  New York Times, Paris Match en andere. In zijn werk staat politiek en maatschappij centraal. Zijn werk is nu te zien in KAF, waar je naast de prachtige beelden van ons natuur ook geconfronteerd wordt met een wereldwijd probleem. Hoogtij(d) is in samenwerking met Het Scheepsvaart Museum gerealiseerd. Beide wilden het onderwerp klimaatcrisis bespreekbaar en inzichtelijk maken. De expositie is t/m 10 mei 2020 te zien in de Kunstlinie. 

Meer info & tickets

Laatst door jou bekeken