Sublime Film
Dir. Hyeong-yoon Chang

Weekly Sublime: Kaboom Festival, Laurence Jones Band, Preview Humania in Nemo, Sinterklaas

Kaboom Animation Festival

Kaboom Animation Festival is de plek voor de allernieuwste en beste uit de wereld van animatie. Het aanbod van Kaboom komt iedereens behoefte wel tegemoet. Het varieert van kleurrijke verhalen voor het hele gezin tot verbluffende experimentele arthouse. Van 13 t/m 17 november zal Kaboom op Westergas in Amsterdam zich focussen op het wat volwassener publiek. Kaboom is ontstaan als het liefdeskinds van KLIK Amsterdam Animation Festival en Holland Animation Film Festival. Deze twee animatie festivals besloten samen een gloednieuw animatie festival te beginnen dat alles heeft.

 

Laurence Jones Band

Laurence Jones is anno 2019 een van de grootste talenten in de blues. Op zijn zeventiende begon hij al zijn eigen bluesband. In 2014 won hij de “Young Artist Of The Year”-award op de British Blues Awards. Walter Trout noemde Laurence een “genie” en “een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy”. Laurence Jones heeft dan wel heerlijke platen, maar live is hij op zijn best. Met een brede glimlach op zijn gezicht staat hij met zijn band garant voor een spetterende blues die erg aanstekelijk werkt. Zondag 17 november is hij live te zien in Amsterdam in de Q-Factory.

Meer info & tickets

 

Preview NEMO-voorstelling Humania

Vanaf 23 november is Humania, de nieuwe voorstelling, te zien in NEMO. Wil je het als allereerste zien? Dat kan dit weekend bij de feestelijke preview avond in het museum. Het museum blijft open in de avond en er zijn zoals altijd, leuke dingen te doen en te ontdekken. Je kunt meedoen met workshops, spectaculaire demonstraties en gewoon rondneuzen door het museum. Naast de voorpremière van de voorstelling is toegang ook nog een gratis!

 

Sinterklaas intocht

Het is weer zo ver! Sinterklaas komt weer met zijn pieten, paardje en de boot richting Nederland. Zondag 17 november is de grootste intocht van Nederland in Amsterdam aan de Amstel met bijna 400.000 kinderen langs de kant. De intocht is geweldig met inmiddels honderden boten en bootjes. Naast de intocht op de boot is er ook een stoet van praalwagens van een kilometer lang en daarmee dus ook de grootste van het land.

Sinterklaas Intocht

 

Laatst door jou bekeken