Sublime Dans Muziek
Raymond de Vries

Weekly Sublime: KIEM, Vita & Jaime, Amsterdam Light Festival en Jungle by Night

Kiem: Conny Janssen danst

Conny Janssen liet zich inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven tijdens alle levensfases. Een persoonlijke inspiratiebron was het steeds brozer wordende leven van haar moeder. Als gevolg van dat proces kreeg ze een sterke behoefte aan een tegenkleur. Ze wil de vitaliteit van het leven omarmen, zodat het lichaam zich kan volzuigen met verse lucht, klaar voor nieuwe mogelijkheden. Kiem is een werk met tien dansers over groeikracht en levensdrift, over het gevecht te willen ontsnappen aan wat je tegenhoudt, over de drang om uit te breken. De voorstelling begint donderdag 28 november tot en met zondag maart. Kom de geweldig inspirerende voorstelling als een van de eerste zien in Theater Rotterdam.

 

Vita  & Jaime

Vita Paige en Jaime Nanoha zijn al sinds 2012 een gevestigd duo. Zij hebben beide een grote liefde en passie voor de Braziliaanse muziek. Beiden zijn cum laude afgestudeerd aan het conservatorium en hebben inmiddels een album opgenomen en een pakkende theatervoorstelling gemaakt. Zij vertolken melancholische ballades en ritmische liederen uit de 20e eeuw op geheel akoestische wijze. Zaterdag 30 november zijn ze in Zoetermeer bij een galerieconcert in Galerie Terra Art Projects. Zondag in de middag zijn zij aanwezig in Utrecht op een Atelierconcert bij kunstenares Cissy van der Wiel. Zondag in de laat middag kunt u ze ook nog vinden in muziektheater HalfWatt in Rotterdam tijdens een theaterconcert.

 

Amsterdam Light Festival

Het is weer zo ver! De grachten en straten van Amsterdam worden weer verlicht met betoverende lichtinstallaties van internationale kunstenaars. Het start dit jaar van 28 november 2019 tot 19 januari 2020.

Het Amsterdam Light Festival staat dit jaar in het thema ‘DISRUPT!’, een verkenning van chaos, crisis en gevaar. Ruim 650 kunstenaars uit de hele wereld hebben dit concept ontwikkeld en uitgevoerd, uiteindelijk zijn er 20 kunstenaars geselecteerd om de stad dit jaar te verlichten. Kom dit weekend naar het openingsweekend van Amsterdam Light Festival en laat je betoveren.

 

Jungle by Night

9 jaar geleden hebben 9 vrienden elkaar gevonden in de muziek van mystieke geluiden uit onbekende plekken. Hun stijlen, honger en passie voor de muziek leidde tot bijna een decennium lang voor hete dansvloeren over de hele wereld. Jungle by Night is een mix van vriendschap, passie en uitstapjes naar Krautrock, Dance, Jazz en Afro Beat. De wortels van de 9 leden komen allemaal uit ons eigen pracht landje. Zij hebben vaak opgetreden op Noord Zee Jazz, Lowlands en andere prachtige shows over de wereld. Deze zondag 1 december staan ze dan weer terug in de Paradiso, wat voor hen aanvoelt als hun oude vertrouwde woonkamer.

Laatst door jou bekeken