Sublime Cabaret

Weekly Sublime: Koningsdag, Strijd!, Le Jeu, Ramadan Conference en Jamie Lawson

Het bekendste en leukste uitje dit weekend is toch Koningsdag, deze zaterdag. Heel Nederland kleurt oranje en in elke hoek van het land zijn er de vrijmarkten, maar natuurlijk ook de vele festivals. Mocht je nou het liefst Koningsdag willen vermijden dan hebben wij een aantal tips voor je.

Strijd! – 100 Jaar Vrouwenkiesrecht – Groninger Museum

Het is dit jaar precies 100 jaar geleden dat het vrouwenkiesrecht werd ingevoerd. Voor het Groninger Museum reden om de tentoonstelling ‘Strijd! – 100 jaar vrouwenkiesrecht’ te openen. Het neemt je mee terug naar het jarenlange actievoeren van de vrouwenkiesrechtbeweging die op lokaal en nationaal niveau actief was.

Foto’s vaandels, cartoons en schilderijen leiden je terug naar deze bewogen periode. Ook laat de tentoonstelling duidelijk zien dat de strijd naar gelijkwaardigheid nog steeds niet voorbij is.

Wanneer:
'Strijd! – 100 Jaar Vrouwenkiesrecht' is nog t/m 15 september te zien in het Groninger Museum. De landelijke viering van het kiesrecht is op 9 mei in Groningen.

Film: Le Jeu

Maar ook een avondje film pakken is geen enkel probleem. Neem de Franse film ‘Le Jeu’ bijvoorbeeld. Een doodgewoon avondje eten bij vrienden, een leuk spelletje en genoeg gezelligheid. Het spelletje klinkt leuk, je telefoon op hoop gooien en wachten op de eerste berichtjes die binnen komen om die voor te lezen.

Het blijkt alleen uit te draaien op een enorm drama. De onschuld bestaat niet meer na de vele gênante, pikante en absurde berichten die binnen komen. Kent iedereen zijn vrienden wel zo goed als je denkt?

De film is puur leedvermaak; hilarisch voor de kijker en vreselijk voor de hoofdrolspelers in de film. Eerder deze week ging de komedie in première en is een heerlijk alternatief om de oranjegekte te ontwijken.

Wanneer:
Le Jeu is vanaf deze week te zien in de bioscoop.

 

Ramadan Conference met o.a. Najib Amhali – Amphion Doetinchem

Vlak voor de Ramadan feestmaand is er de eerste Ramadan conference. Een cabaretshow met het drietal Najib Amhali, Rayen Panday en Anuar is een feit.

Met het thema ‘heb je naaste lief’ komen persoonlijke verhalen over deze feestmaand langs. Zo is het met onder meer sketches, improvisaties en natuurlijk heel veel goede grappen een avondvullend programma waarin het genieten van het samen zijn wordt gevierd.

Wanneer:
Aanstaande zondag in Schouwburg Amphion Doetinchem en aankomende week in o.a. Tilburg en Rotterdam.

Jamie Lawson – Melkweg Amsterdam

Amsterdam is de dag na Koningsdag weer veilig. Veilig genoeg voor opkomende singer-songwriter Jamie Lawson. Want deze jonge Ier is hard aan de weg aan het timmeren als succesvolle muzikant, en dat is ook Ed Sheeran opgevallen.

Zo schreven zij samen het nummer 'Can't See Straight' en staat hij inmiddels onder contract bij Sheeran’s eigen platenlabel. Hiermee is hij met zijn nieuwe album 'The Years in Between' bezig aan de volgende grote stap in zijn carrière.

Wanneer:
Aanstaande zondag is Jamie Lawson te zien in de Melkweg, voor meer info en tickets kijk je hier.


Fijn weekend!

Laatst door jou bekeken