Sublime Festival
© Getty Images

Weekly Sublime: De Lakenhal, Stadspark Live, Dean Lewis en Untouchable

Met het een-na-laatste juniweekend aanstaande haken wij weer in op het festivalseizoen, ditmaal ook met een museaal tintje. Ook kan je dit weekend naar twee andere uitjes; een met opkomend talent, terwijl de ander juist totale afzakking toont.

Openingsfestival Museum De Lakenhal – Leiden

Beginnend bij de festivals gaan we eerst naar Leiden.Waar na een grondige verbouwing Museum De Lakenhal in Leiden feestelijk wordt heropend met een festival.

Heel het weekend is hiervoor uitgetrokken met diverse feestelijke activiteiten. Zo zijn er theatervoorstellingen, livemuziek, dansoptredens, workshops en interviews met conservatoren over de vernieuwde functie van het museum voor de stad Leiden.

Dit mag ook wel, want ruim drie jaar is het museum dicht geweest. Waarom zo lang? Een voorlichtster legt uit:Wanneer: Het openingsfestival is dit hele weekend mee te maken in het heropende Museum De Lakenhal in Leiden.

Stadspark Live met o.a. Sting - Groningen

Voor degene die de zaterdag op een andere manier willen invullen kan je ook naar het noorden van het land, en wel naar het Stadspark in de stad Groningen.

Het eendaagse festival Stadspark Live is er deze dag, en wel met een topaffiche. Zo spelen er onder andere Anouk, The Specials en zanger Sting die de dag afsluit.

Met zijn ‘My Songs’-tournee reist hij momenteel door heel Europa om de grootste en beroemdste nummers te spelen van zijn band The Police en zijn solowerk.

Nummers als ‘Message in a Bottle’, ‘Roxanne’ en ‘Englishman in New York’ zullen ongetwijfeld voorbijkomen.

Wanneer: Stadspark Live is deze zaterdag te beleven in het gelijknamige park in de stad Groningen.

Dean Lewis – TivoliVredenburg Utrecht

Een prachtig alternatief is om deze zondag de weg naar het midden van het land te nemen, en wel voor Australische singer-songwriter Dean Lewis.

De zanger heeft met zijn krachtige, heldere stem, catchy melodieën en songteksten over de liefde inmiddels een tweetal hits achter zijn naam staan.

Zo werd ‘Waves’ de bestverkochte Australische single van 2017 met maar liefst vijf keer platina. Maar is megahit ‘Be Alright’ inmiddels zelfs al zo’n 500 miljoen keer is gestreamd. Een echte superstart voor de jonge muzikant waarin hij een grote stap maakt richting het sterrendom.

Dit weekend speelt hij met zijn pas uitgebrachte debuutalbum in Utrecht. Voor liefhebbers van Ed Sheeran en The Lumineers de kans om hem nog in intieme setting te zien.

Wanneer: Dean Lewis, aanstaande zondag te zien in TivoliVredenburg in Utrecht.

Film: Untouchable

Bij de start van de #metoo-schandelen, inmiddels zo’n twee jaar geleden, kwam succesvol filmproducent Harvey Weinstein als een van de eerste aan het licht voor zijn seksueel wangedrag onder vrouwelijke actrices in Hollywood.

Vele mannen volgden met soortgelijke schandalen, maar gezien zijn grote staat van dienst in de filmindustrie en het machtsmisbruik dat hij ervoor gebruikte is er aan de hand hiervan de documentaire ‘Untouchable’ gemaakt.

Wat je ziet is een onthutsend en schokkend film over de ervaringen van de getroffenen, dit duidelijker en groter verteld dan voorheen. Aan de hand van deze verhalen en van journalisten die het schandaal aan het licht brachten bekijk je zo ‘The inside story’; in zijn geheel en uitgediept.

Wanneer: ‘Untouchable’ draait vanaf dit weekend in de bioscoop.

Fijn weekend!

Laatst door jou bekeken