Sublime Film Theater
Wilson Webb

Weekly Sublime: Little Women, The Black Pumas, Alex Agnew, The Happiness Project

Little women

In de romantische drama film, Little Women, wordt het verhaal vertoont van de vier geliefde March Zussen. Het verhaal volgt Jo, Meg, Amy en Beth March in de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog, in de stad Massachusetts. Elk van de zussen vindt hun eigen weg in de maatschappij en ook in de liefde. Little Women is gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott. Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Eliza Scanlen spelen de zussen Jo, Meg, Amy en Beth March. Timothée Chalamet speelt buurjongen Laurie, Laura Dern is Marmee en Meryl Streep is te zien als Aunt March. De film ging op 7 December 2019 in New York in première. Het American Film Institute en Time magazine heeft Little Women benoemd als een van de top 10 films van 2019. Daarnaast was de film ook genomineerd voor maar liefst zes nominaties, waaronder Best Picture, Beste Actress, Best Supporting Actress en Best Screenplay! Een veel belovende film dus.. Dit weekend te zien in de Nederlandse bioscopen!

 

The Black Pumas

The Black Pumas zijn een funk en soul duo uit Austin, Texas. Het muzikale duo bestaat uit instrumentale grammy award winnaar Adrian Quesada die onder andere samen werkte met Prince en zanger en ex straatmuzikant Eric Burton. In hun woonplaats staan ze bekend om de sensationele shows die ze geven. Zelfs het Amerikaanse radiostation NPR heeft de band uitgeroepen tot ‘The breakoutband of 2019’. Soul, funk maar ook hip hop en rock vullen de show. In November vorig jaar stonden ze al in Nederland op het podium, en gelukkig komen ze na veel lovende reacties terug! Je kunt aanstaande zondag 9 februari genieten van een muzikale avond, in Tivoli Vredenburg Utrecht.

The Black Puma. By: Art Levy & Jody Denberg

 

Alex Agnew

In ‘Be Careful What You Wish For’ deelt Alex Agnew zijn ongezouten mening over verschillende populaire onderwerpen van dit moment. Het genderdebat, feminisme, #metoo, neuspeuteren, Tarzan, Zwerkbal en andere items komen aanbod. Benieuwd wat Alex hier nou van vindt? Be careful what you wish for… want Agnew is net wat grover en gewaagder dan zijn collega’s. Dus voor de wat gevoeligere mensen onder ons, wees gewaarschuwd! Met deze show houdt hij het publiek een spiegel voor en schudt hij ze wakker. Alex Agnew is een Belgische comedian die in 2003 bij het grotere publiek bekent werd. Hij won toen als eerste Belg in de geschiedenis zowel de publieks- als de juryprijs op het Leids Cabaret Festival. Hij stond al eerder met deze show in verschillende steden in België op de planken, maar hij komt ook naar Nederland! Dit weekend is hij te zien in het Oude Luxor in Rotterdam en het DeLaMar theater in Amsterdam.

Meer info & tickets

 

Musea Body worlds: the happiness project

Ga dit weekend naar BODY WORLDS Amsterdam. De inhoud van de tentoonstellingen veranderde door de jaren heen een paar keer, variërend van sport, gezondheid of voeding. Nu ligt de nadruk op geluk. We weten dat je stemming je eigen gezondheid kan beïnvloeden. Wanneer je vrolijker bent voelt men zich vaak lichamelijk sterker maar ook andersom. Mensen zijn ook vaak juist hierom opzoek naar liefde en geluk. Maar wat bepaalt of je je gelukkig bent of niet? Wat zijn nou de echte effecten op het lichaam hiervan? De tentoonstelling, The Happiness Project, neemt je mee op reis in het menselijk lichaam en geeft antwoord op deze vragen. In de zeven verdieping tellende tentoonstelling geeft dit project je een nieuw perspectief op het lichaam, liefde en geluk. Dit project is niet alleen bijzonder maar ook erg educatief en oog openend in verschillende leeftijdscategorieën. Leer meer over geluk en jezelf en ga naar BODY WORLDS!

Meer info & tickets

Laatst door jou bekeken