Sublime Museum Musical
Museumnacht010, Aad Hoogendoorn

Weekly Sublime: Museum Nacht 010, De Tina Turner Musical, Richard Jewell, Marko Churnchets/Joris Teepe/Billy Hart

Museum Nacht 010  

Dit weekend is het Museum Nacht in Rotterdam! Van zaterdag 7 maart om 20:00 uur op zondag 8 maart 01:00 uur openen meer dan 35 Rotterdamse kunst- en cultuurinstellingen speciaal hun deuren voor deze bijzondere nacht. Je betaalt één kaartje en kan hiermee alle deelnemende locaties bezoeken. Het is een unieke kans om lekker in de nacht rond te dwalen en te zien wat Rotterdam aan kunst en cultuur te bieden heeft. Naast de standaard tentoonstellingen is er een speciaal programma gemaakt voor deze nacht. Ga bijvoorbeeld wat eten met een marinier bij de Koningspoort naast het Mariniersmuseum, waar je je eigen menu kunt samenstellen met een van de vele foodtrucks. Of ontwerp je eigen montuur in Het Oogziekenhuis. Schuif aan in de pop-up huiskamer van het Wereldmuseum en verdiep je kennis over de koloniale tijd van Nederlands-Indië. Of ga naar de speciale fashion parade in de Kunsthal waar geweldige creaties van verschillende modetalenten worden geshowed! Er is nog zo veel meer leuks te doen en te zien deze nacht! En als je nog niet genoeg hebt van de avond kun je nog lekker dansen en drankjes doen bij de afterparty!  Kortom een nacht die je niet wil missen, dus ga dit weekend naar Museum Nacht 010!

Meer info & tickets

 

De Tina Turner Musical

De Tina Turner Musical is een echte must see! Geproduceerd in samenwerking met Tina Turner zelf zie je hoe een meisje uit Nutbush, Tennessee uitgroeide tot ‘Queen of Rock-‘n-Roll’! Het levensverhaal van Tina Turner met al haar ups en downs wordt naverteld. Nyassa Alberta kruipt in de rol van de Queen of Rock. Zelf speelde ze ook al de hoofdrol in de Duitse versie van de musical.  Met prachtige kostuums, een geweldige cast, draaitonelen, swingende choreografieën, spectaculaire lichteffecten en een ijzer sterke band is dit een echte popmusical! Uiteraard worden haar bekende hits, zoals ‘Nutbush city limits’, ‘Private dancer’, ‘What’s love got to do with it’ en ‘The best’ opgevoerd. Met alleen maar lovende reacties moet je de musical zelf ook gaan ervaren! Laat je dit weekend meenemen in het verhaal van een doorzetter die haar eigen regels maakte, in het Beatrix Theater Utrecht!

 

Richard Jewell

Richard Jewell, werd in 1996 bekend als de beveiliger die bij de bomaanslag in Atlanta het explosief vindt. Hoe hij op dat moment heeft gereageerd redde talloze levens. De film Richard Jewell, geregisseerd door Clint Eastwood, is gebaseerd op dit waargebeurde verhaal. Een paar dagen na het verholpen incident wordt de man die zo graag politieagent was geworden de hoofdverdachte van de FBI. Zijn leven wordt compleet verwoest als hij door zowel pers als publiek aan de schandpaal wordt genageld. Jewell roept de hulp in van de onafhankelijke anti-establishment-advocaat Watson Bryant en houdt vol dat hij onschuldig is. Maar als Bryant probeert de naam van zijn cliënt te zuiveren, wacht hem een zware strijd tegen de gecombineerde krachten van de FBI en de lokale autoriteiten. Terwijl hij Richard er ondertussen van tracht te weerhouden de mensen te vertrouwen die erop uit zijn hem kapot te maken. De film is vanaf donderdag 5 maart in de bioscoop ook dit hele weekend te zien!

 

Marko Churnchets/Joris Teepe/Billy Hart

Met Joris Teepe op de contrabas, Marko Churnchetz op de piano en legende Billy Hart op de drums, is het trio aanstaande zondag 8 maart te zien in het Bimhuis! De laatste tijd is Teepe weer wat vaker in Nederland, maar woont sinds 1992 in New York. Hier is hij verder gegroeid als muzikant en heeft hij samengewerkt met verschillende grootheden als, Benny Golson, Bobby Watson, Sonny Forune, Chris Potter en Randy Brecker.  De klassiek geschoolde Churnetz woont sinds 2015 in Brooklyn waar hij zich met veel muzikanten omringde. Hart speelde in het begin van zijn carrière vooral met soulzangers zoals Otis Redding. De drie samen zijn een hele muzikale combinatie. Het trio heeft recentelijk het album The Brooklyn Sessions opgenomen. Deze zondag laten het horen in het Bimhuis in Amsterdam!

Meer info & tickets

Laatst door jou bekeken