Sublime Muziek

Weekly Sublime: Open monumentendag Amsterdam, Jazz & Blues weekend, Foodfestival Potpourri en "De uitvinders van Soul en R&B"

Open Monumentendag Amsterdam

Tijdens het tweede weekend van September viert Open Monumentendag Amsterdam jaarlijks de rijke geschiedenis van de stad. Belangrijke historische gebouwen, monumenten en prive-woningen zijn gratis te bezoeken voor het publiek. Verder worden er tal van activiteiten georganiseerd, zoals wandelingen, fietstochten, en lezingen. Dus, houd je van architectuur, kunt, geschiedenis, monumenten en mooie verhalen? Of heb je gewoon trek in wat cultuursnufjes. Ga dan dit weekend, zaterdag 14 en zondag 15 september, naar de 33ste editie van Open Monumentendag Amsterdam, dat in het teken staat van “Stadsvermaak”.

Jazz & Blues Weekend

Swing dit weekend door Almere Centrum tijdens het Jazz & Blues weekend. Op de Restaurantplein Belfort kun je dit weekend vol op genieten van heerlijke swing sessies en verschillende hapjes en drankjes bij de verschillende restaurants. Zaterdag 14 september is het Blues dag en zondag 15 september kun je de hele dag genieten van lekkere Jazz deuntjes. Kom dus in het weekend je week uit swingen in Almere centrum!

Foodfestival Potpourri

Van de combinatie lekker eten en leuke melodietjes wordt iedereen blij van! Op zondag 15 September wordt de tweede editie van Potpourri gehouden in Leiden! Heb je deze zondag dus geen zin om te koken? Kom dan zondag naar Leiden voor heerlijk eten uit alle hoeken van de wereld! Geniet naast het eten ook van muziek en leuke kinderactiviteiten voor de kleintjes!

“De uitvinders van Soul en R&B”

Neem de kids zondag 15 september mee voor een muzikaal uitstapje in Paradiso te Amsterdam! ‘De uitvinders van Soul en R&B’ is een voorstelling voor kinderen vanaf acht jaar over de oorsprong en ontwikkelingen van soulmuziek. Aan de hand van live muziek wordt vertelt hoe de begindagen van soul eruit zagen. Het verhaal van soul is namelijk ook het verhaal van slavernij en de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King. Na een stapje terug in de tijd is er een Soul Power Afterparty in de kleine zaal om wat dansjes te doen!

Laatst door jou bekeken