Sublime Muziek
© 2019 Universal Pictures

Weekly Sublime: Parkpop, Virtuoos! en Yesterday

Parkpop – Zuiderpark Den Haag

Met een zonnig en zomers weekend in aankomst is er niks beters dan een van de vele festivals te pakken die er in het land zijn. Zo kan je bijvoorbeeld naar het trots van Den Haag dit weekend in het Zuiderpark: Parkpop.

Dit grootste gratis festival van Europa wordt dit jaar alweer voor de 31ste keer georganiseerd en is hierin bezig met een grootse line-up. Zo spelen er verdeeld over drie dagen onder meer Jett Rebel, Waylon, Nile Rodgers en Skunk Anansie.

Wanneer:  Parkpop is heel het weekend in het Haagse Zuiderpark en is deze zondag geheel gratis te bezoeken.

  

Virtuoos! – Israels tot Armando – Frans Hals Museum Haarlem

Impressionisme en expressionisme in het Frans Hals Museum in Haarlem dit weekend, want dan start de nieuwe tentoonstelling Virtuoos! Te zien is de beste schilderkunst van rond de vorige eeuwwisseling met werken van onder meer Isaac Israëls en Karel Appel.

In de tentoonstelling draait het om de kracht van het trefzekere en levendig schilderen waar de kunstenaars ; virtuositeit zoals de titel al aangeeft.

De link met de 17e -eeuwse kunstschilder waar het museum naar vernoemt is lijkt hierin ver te zoeken, maar zijn manier van werken is ook precies wat de titel van de tentoonstelling betaamt.

Wanneer:  De tentoonstelling Virtuoos! – Israëls tot Armando opent dit weekend en is nog tot en met begin november te bezoeken in het Frans Hals Museum in Haarlem.

Film: Yesterday

The Beatles? John, Paul George Ringo? The Fab Four? Nooit van gehoord? Het lijkt haast ondenkbaar om The Beatles niet te kennen, maar in de film ‘Yesterday’ wordt op deze situatie ingespeeld.

Want wat nou als alleen jij als enige in de wereld de muziek van deze legendarische band kent? Het overkomt hoofdrolspeler Jack, die als onbekende muzikant het als zijn missie ziet om de wereld kennis laten maken met de mooiste muziek van de groep. In een keer verandert hij hiermee in een wereldster die alle stadions plat speelt.

Wanneer:  ‘Yesterday’ draait vanaf dit weekend in de bioscoop.

Fijn weekend!

Laatst door jou bekeken