Sublime Museum
Buste de femme d'après Cranach le Jeune, 1958, Collectie Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam, c o Pictoright Amsterdam 2019, foto Studio Buitenhof, Den Haag

Weekly Sublime: Picasso op Papier, Ashtonia, Luc Ex Asemblée en Coureur

Picasso op Papier – Kunsthal Rotterdam

Voor wie er dit weekend op uit wil kan gaan kan last-minute nog naar de Kunsthal in Rotterdam, waar nog tot dit weekend ‘Picasso op Papier’ is te zien. Een tentoonstelling met ruim 70 prenten van de beroemde Spaanse schilder met een brede variëteit divers aanbod.

Zo zie je schilderingen van stillevens, stierenvechten en natuurlijk vrouwen. Want de vrouw is een prominent thema in het hele leven van Picasso, en zo ook in zijn kunstwerken. Enkele van deze werken die te zien zijn is een reeks proefdrukken met lino-verf, waarop zijn vrouw is afgebeeld in historische kleding.

Wanneer:
De tentoonstelling Picasso op Papier is nog t/m dit weekend te zien in de Kunsthal in Rotterdam.

Ashtonia – Klokgebouw Eindhoven

Mocht je toch op zoek zijn naar iets anders dan is er theatergroep Ashton Brothers die jou dit weekend kan betoveren.

Met hun indrukwekkende mix van theater, acrobatiek, muziek en cabaret is het drietal inmiddels al zo’n twintig jaar bezig om de wereld te veroveren, en met succes.

Want met shows over heel de wereld hebben zij inmiddels de harten van velen veroverd. Niet voor niets hebben zij hiermee een indrukwekkend status verkregen binnen de nationale en internationale theaterwereld.

Nu is het drietal weer terug in het land voor alweer de derde jaargang van hun themashow Ashtonia. En wederom wordt de uitdaging aangaan met de zwaartekracht en de lachspieren.

Pas op, want Ashtonia doet jou compleet verwonderen wat mogelijk is op het podium.

Wanneer:
Ashtonia is heel dit weekend mee te maken in het Klokgebouw in Eindhoven en nog t/m 14 juli te zien in o.a. Apeldoorn en Zeist.

Luc Ex Asemblée – Bimhuis Amsterdam

Wie aan jazzmuziek denkt, denkt niet gauw aan punk. Toch is er met basgitarist Luc Ex een link te leggen tussen de twee. Afstammend uit de Amsterdamse punkscene met zijn voormalige band The Ex staat hij aankomende zondag namelijk met zijn jazzkwartet in het Bimhuis om te bewijzen dat het bij hem ook anders kan.

Zo werkte hij met zijn experimentele improvisatiesessies samen met diverse musici van over heel de wereld. En deze ervaringen zijn te horen in de muziek. Hij en zijn kwartet zijn getraind om de mix tussen jazzmuziek met alternatieve rock en noise perfect en vol overtuiging te brengen.

Wanneer:
Het Luc Ex Asemblée is deze zondag 12 mei in het Bimhuis in Amsterdam te zien.

Film: Coureur

Er zijn talloze films gemaakt over sport, maar zelden was er een over het wielrennen. Tot nu. ‘Coureur’ is namelijk de film die deze week nieuw is in de bioscoop, een film met een wel heel bijzonder verhaal over deze sport.

Het verhaal gaat namelijk niet zomaar over wielrennen, het gaat over de opmars naar de top. In dit verhaal word je meegenomen naar het België van Felix, Felix die zijn wielercarrière naar dit hoge niveau wilt om daarmee in de voetsporen van zijn vader te kunnen treden. Zijn vader helpt hem daarbij maar wat graag, maar wel op de meest rigoureuze manieren. Manieren die zelfs zo ver gaan dat deze ten koste gaan van de gezondheid van zijn zoon.

Het mondt zich uit tot een prachtige film over de gespannen relatie tussen vader en zoon en prestatiedruk; een film zeker niet voor alleen wielerfans.<

Wanneer:
De film 'Coureur' is vanaf deze week te zien in de bioscoop. Fijn weekend!

Laatst door jou bekeken