Sublime Museum
© Daito Manabe

Weekly Sublime: Santu Mofokeng, STRP Festival, De Waarheid, Jake Isaac en God Only Knows

Santu Mofokeng – Stories – FOAM Amsterdam

Ook dit weekend is er weer van alles te doen, zo is er bijvoorbeeld bij FOAM in de fototentoonstelling Stories van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Santu Mofokeng. ‘Stories’ is het dagelijks leven volgens de fotograaf, maar dan wel het dagelijks levens tijdens de apartheid.

Zo krijgt de bezoeker met prachtige en diverse beelden van belangrijke gebeurtenissen een brede indruk van de belevingen onder de Zuid-Afrikaanse bevolking. Deze ‘verhalen’ zijn hierin even gevarieerd; van het leven in de townships, de politieke protesten, de afschaffing van de apartheid tot uiteindelijk de verkiezing van Nelson Mandela.

Wanneer
De foto-tentoonstelling Santu Mofokeng – Stories is nog t/m 25 april te zien in FOAM Amsterdam.

Santu Mofokeng FOAM

STRP Festival - Klokgebouw Eindhoven

Technologiefestival STRP (ook wel Strijp Festival genoemd) is anders een mooi alternatief voor als je toch in de buurt van Eindhoven bent. Dit jaar is het alweer voor de twaalfde keer dat het festival ruimte biedt voor de unieke combinatie tussen kunst en technologie; met onder meer lichtkunstwerken, expo’s, optredens, lezingen, workshops en nog veel meer.

Ook is er dit jaar aandacht voor de tijdsgeest waarin wij leven waarin de angstcultuur heerst. Hoe zorgen wij voor de verandering en hoe brengen wij de positiviteit weer terug bij de mensen? Future thinking met kunst, dat is Strijp: ‘Here’s to the future’. Ook dit jaar!

Wanneer
Wacht niet te lang want het festival is nog alleen dit weekend in Klokgebouw Eindhoven.

STRP 2019

 

De Waarheid – Koninklijke Schouwburg Den Haag

Of het nou Amsterdam of Eindhoven is, de komende tijd kan je in alle hoeken van het land terecht voor ‘De Waarheid’, zoals deze zondagavond in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

‘De Waarheid’,de nieuwe toneelproductie met o.a. Huub Stapel en Nanette Edens, is een originele komedie over twee stellen die elkaar alles behalve eerlijkheid geven en gunnen. Een luchtig stuk met affaires, twijfel, schuldgevoel en leugens.

Een vermakelijke maar tegelijk ook verontrustende avond die werkt op je lachspieren. Want als je denkt te weten wat er speelt begint het spel pas! Blijf jij vast in je eigen waarheid?

Wanneer
Aanstaande zondag 7 april in de Koninklijke Schouwburg Den Haag en nog tot mei op tournee door heel Nederland.

Jake Isaac – TivoliVredenburg & Paradiso Amsterdam

Luisteren naar de mooiste mix van soul en folk kan trouwens ook. Ga hiervoor naar singer-songwriter Jake Isaac. Een jonge Brit met een uniek muzikaal karakter, strak geproduceerde liedjes en een krachtige stem.

Mede dankzij zijn status als opkomend talent stond hij hiermee terecht ook al in de voorprogramma’s van o.a. Elton John en heeft hij nu met zijn Solo Intimate tour de plek gevonden om de luisteraar aan zich te klampen. Dichter op deze opkomende ster kan je bijna niet komen.

Wanneer
Zaterdagavond 6 april in Paradiso Amsterdam en zondagavond 7 april in TivoliVredenburg.

God Only Knows (Film)

Ook is dit weekend de première van ‘God Only Knows’, een nieuwe Nederlandstalige film met o.a. Monic Hendrickx, Marcel Muster en Elsie de Brauw.

Het verhaal speelt zich rondom de troebele verhouding tussen twee zussen en hun broer, die overspannen thuis zit. De familieverhoudingen komen snel onder spanning te staan met de brieven van vroeger en de conflicten van nu. Een verhaal over karakters met zowel liefde als haat voor elkaar; tragikomisch en herkenbaar voor velen.

Wanneer
Vanaf dit weekend is ‘God Only Knows’ te zien in filmtheaters bij jou in de buurt.

Veel plezier dit weekend!

Laatst door jou bekeken